Journal Man: Kako izgraditi besprijekoran stil?

Prvi dojam je jako važan. Možda vam se to ne sviđa, ali činjenica je da će vas mnogi ljudi procijeniti baš temelju izgleda i stila. Dakle, ako trebate ozbiljno impresionirati na svom sljedećem sastanku klijenta, ili samo pokušavate osnažiti vlastitu promociju, vrijeme je da se u skladu s tim i odjenete.

Skladno i upečatljivo odijevanje je vještina, stoga počnite razmišljati o velikom, hrabrom i bombastičnom iskoraku i za trenutak ćete se pretvoriti u osobu pomno izgrađenog stila.

Kako bi vaš stil bio besprijekoran, obratite pažnju na detalje. Odaberite one komade koji vam najbolje pristaju i ne bježite od odvažnosti i pomaknutog looka koji će nositi upravo vaš potpis. Zasigurno vam nije u interesu izgledati poput bilo koje druge osobe na ulici.

Izađite izvan okvira, poigrajte se s nijansama, detaljima i komadima koji će osloboditi vašu kreativnost. Razmislite pritom u čemu se najbolje osjećate, što vam osnažuje samopouzdanje i koji krojevi, ali i boje, najviše ističu vaše atribute, a vješto maskiraju ono što ne bi trebalo biti u prvom planu.

Kako biste se na svakom koraku osjećali moćno i elegantno, izvojili smo neke detalje o kojima vrijedi razmisliti.

U nastavku donosimo nekoliko prijedloga kako biste nadogradili stil i bili sigurni da ćete već na prvi pogled ostaviti dojam kakav priželjkujete.

Upečatljive boje

Crvenkaste nijanse dokazale su se kao iznimno moćan psihološki alat. Za prenošenje snage i energije, crvena ili ružičasta kravata važan je dio outfita uz koji ćete poslati jasnu poruku. Vaša odvažnost i energičnost najbolje će se prikazati kroz nijanse koje je nemoguće ne zamijetiti.

Volimo odvažne  izbore koji su savršeni za one koji žele naglasiti kontrolu, a da se ne pređe granica. Ili, ako tražite nešto s malo više ukrasa, odlučite se za opcije s uzorcima.

 

Više je više

Miješanje uzoraka i upotpunjavanje stila detaljima, idealno je za svakoga tko želi impresionirati. Bilo da kombinirate blejzere i prsluke za poslovni sastanak ili romantičnu večeru, s ovakvim odabirom ne možete pogriješiti.

Odaberite modele s upečatljivim gumbima, reverima i krojevima koje ćete nadopuniti maramom.

Naglasite stil šarenim čarapama

Čarape vam možda ne padaju na pamet kao detalj kojim ćete nadograditi svoj stil. Čarape obično prođu ispod radara pa ćete najčešće odabrati neke u neutralnoj boji, zagasite i nimalo zanimljive, s obzirom na to da se računa da je riječ o komadu skrivenom ispod hlača koji nitko niti ne primjećuje. Ali ohrabrite i osvježite kombinaciju sa sjajnom i upečataljivom nijansom i taj bljesak boje će unijeti pravi zaokret u stilu.

Prugasta odijela

Te tanke bijele pruge mogu biti suptilne, ali podižu obično mornarsko odijelo na drugu razinu klase i povjerenja. Pojednostavljena silueta odijela osvježena prugama je dobar odabir ukoliko želite biti zamijećeni. A ako želite učiniti korak više, poigrajte se uzorcima.

Ne tako klasični blejzeri

Sakoi i jaknice su modni dodatak koji i najjednostavniju kombinaciju pretvaraju u nešto više. Naravno, ukoliko odaberete onaj model koji će pristajati vašoj figuri i karakteru i uz koji ćete napraviti pomak od svega što je već viđeno i uobičajeno. Modeli od pliša, dvobojne kombinacije i boje koje upadaju u oči, sve su što vam treba za besprijekoran stil i apsolutnu dominaciju.

Sat kao nezaobilazni dio profinjenog stila

Posljednji dio bilo kojeg moćnog outfita je sat. Ne samo da je praktičan i podsjeća vas da na vrijeme stignete na važne susrete, nego će također reći svijetu da mislite na posao i uživate ​​u finijim stvarima u životu. Odlučite se za profinjena izdanja satova koji će svaku kombinaciju dodatno oplemeniti i nadograditi.

Foto: Instagram, Mr Porter

0