Journal Man: Jahterice su najpoželjnija obuća za sunčane i tople dane

Lacoste brodarice proljeće ljeto 2020
Lacoste

Paul Sperry, američki pomorac i inovator, pokušavao je pronaći obuću u kojoj se neće skliznuti na svojoj jahti i upasti u more. Nakon što je primijetio da se njegov pas ne skliže po ledu dok šeta, Sperry je proučio njegove šape te je na njima uočio broje tanke udubine koje su poslužile kao inspiracija za inovativni neklizajući potplat. Tako su nastale brodarice ili brodske cipele, poznate i kao jahterice, koje su i dan danas jedan od najboljih primjera spoja funkcionalnosti i estetike kod muške obuće te, uz tenisice, najčešći izbor ljetne obuće brojnih muškaraca.

Jahterice su idealna obuća za tople dane

Koža je najpopularniji, ali i najkvalitetniji materijal od kojeg se rade jahterice. Brojni brendovi još uvijek nude pretežito smeđe modele, ali crni i tamnoplavi modeli postaju sve češći prizor u trgovinama. Jahterice od brušene kože također postaju sve popularnije, iako su ipak manje funkcionalne od kožnih, naročito ako im mislite nositi na brodu gdje se mogu smočiti. Posljednjih godina pojavio se i hibrid jahterica i platnenih tenisica. Ovi modeli su veoma udobni te idealni za one koji žele klasični look, ali u malo suvremenijem izdanju.

ASOS DESIGN brodarice proljeće ljeto 2020
ASOS DESIGN

Osim za jedrenje i uživanje na brodu, jahterice su izvrsne za sva ležerna druženja. Odlično će pristajati uz traperice, ali i bermude. Dodajte tome neku casual košulju ili bijelu majicu i imat ćete odjevnu kombinaciju prikladnu za posao, ali i za druženje s prijateljima nakon njega. Od klasičnih smeđih kožnih do modernih platnenih jahterica, u nastavku smo izdvojili nama najdraže high street modele ove sezone.

Modeli

Zara brodarice proljeće ljeto 2020
Zara
Massimo Dutti brodarice proljeće ljeto 2020
Massimo Dutti
Burton Menswear brodarice proljeće ljeto 2020
Burton Menswear
Tmberland brodarice proljeće ljeto 2020
Timberland
Silver Street brodarice proljeće ljeto 2020
Silver Street
Massimo Dutti brodarice proljeće ljeto 2020 3
Massimo Dutti
Pier One brodarice proljeće ljeto 2020
Pier One
TOMS brodarice proljeće ljeto 2020
TOMS
Massimo Dutti brodarice proljeće ljeto 2020 4
Massimo Dutti
Massimo Dutti brodarice proljeće ljeto 2020 2
Massimo Dutti
ASOS DESIGN brodarice proljeće ljeto 2020 2
ASOS DESIGN
Zara brodarice proljeće ljeto 2020 2
Zara

Foto: Zara, ASOS, Massimo Dutti

0