Journal Man: Ručni satovi kojima ćete zaokružiti svaku odjevnu kombinaciju

Od vremena kada je izrađen ručni sat kakav danas poznajemo bio je prvenstveno ženska stvar. Muškarci su izbjegavali taj modni dodatak i prvenstveno sa sobom nosili elegantne džepne satove. Ipak, s vremenom, ovaj je dekorativni mjerač vremena postao dodatak broj jedan kada je u pitanju muški styling. Satovi kroz godine nisu imali samo praktičnu funkciju već su postali nezaobilazni statusni simbol, ali i imperativni komad nakita. Sve to zajedno šalje poruku o muškarcu koji ga nosi, odnosno o njegovom stilu, eleganciji, fokusiranosti, moći, bogatstvu, uspjehu i karakteru. Gotovo svaki muškarac za života ili naslijedi ili si priušti sat koji s ponosom želi prenijeti na sljedeće generacije. To dovoljno govori o važnoj ulozi satova u sustavu vrijednosti suvremenog čovjeka.

Satovi su ponovno imperativni modni dodatak

Iako su s pojavom digitalizacije i različitih gadgeta satovi pali u drugi plan, sada opet dolazi njihovo vrijeme. Svoj su vrhunac popularnosti ostvarili krajem 19. stoljeća. No, danas su sve prisutniji u životima kako muškaraca, tako i žena. Poklanjaju se za posebne obljetnice, uz njih se slave izuzetni uspjesi, a nerijetka je pojava sve veća ostrašćenost satovima. Strastveni kolekcionari izdvajaju prava bogatstva za svoje kolekcije satova koje posebno održavaju i čuvaju. Stoga su na tržištu sve popularnije vitrine za satove kako bi ljubitelji satova čuvali svoje malo bogatstvo u adekvatnim uvjetima, ali i kako bi ponosno izložili ove skupocjene “igračke”. No, nešto skromniji muškarci pronaći će savršen sat za sebe i uklopiti ga u vlastiti stil u svakoj prilici.

Trendovi se mijenjaju, no satovi ostaju efektan dodatak

Trendovi se mijenjaju, u modu ulaze drugačije i smjelije boje, materijali, kao i mehanizmi satova, no njihov značaj ponovno jača. Mogli bismo zaključiti kako su satovi ponovno imperativni modni dodatak koji će efektno naglasiti svaki stil. Uz njih je profinjenost zajamčena kao i izraz osobnog ukusa i stila.

Neutralni dizajn posebno je privlačan za svakodnevne kombinacije i casual varijante, dok su one otmjenija i kićenija izdanja savršena za nadopunjavanje svečanog stila. Najefektnije komade izdvojili smo u nastavku.

Zodiac
Skagen
Ted Baker
Ted Baker
Ted Baker
MOVADO
Braun
Shinola
Diesel
Diesel
MVMT
MVMT
Fossil
Swatch
Garmin
1