Journal Man: Harry Styles nastupom otvara ovogodišnju dodjelu Grammyja

Journal Man: Harry Styles nastupom otvara
ovogodišnju dodjelu Grammyja

Dodjela Grammyja 2021. trebala je biti jedna od prvih u nizu ovogodišnjih dodjela nagrada, no kao i mnoge druge stvari, zbog pandemije je odgođena za 14. ožujka. Ceremonija će se održati u Los Angelesu, vodit će ju komičar Trevor Noah, a danas smo doznali da će ju svojim nastupom otvoriti Harry Styles.

Slavni glazbenik ove je godine nominiran u tri kategorije. Njegov album “Fine Fine” nominiran je kao najbolji pop album, spot za pjesmu “Adore You” za najbolji spot, a pjesma “Watermelon Sugar” za najbolju pop solo izvedbu.

Tko sve nastupa na ovogodišnjim Grammyjima?

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy)

Ovogodišnje izdanje Grammyja, koje će se emitirati na američkoj televiziji CBS u noći s nedjelje na ponedjeljak, održava se u i u blizini Kongresnog centra u Los Angelesu, u skladu sa strogim covid protokolom. Broj prisutnih tako će biti ograničen na izvođače, nominirane i manji broj gostiju.

Osim Stylesa, nastupat će K-pop grupa BTS, Taylor Swift, Cardi B, Post Malone, Billie Eilish, Bad Bunny, Doja Cat i Miranda Lamber, između ostalih. S obzirom na aktualnu situaciju, neki će nastupi biti snimljeni unaprijed.

Najviše nominacija ima Beyonce

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Što se tiče nominacija, predvodi ih Beyonce s njih čak 9. Taylor Swift uspjela je zaraditi 6 nominacija, a mnogi glazbeni kritičari smatraju da je najsmisleniji scenarij da upravo ona osvoji nagradu za album godine. Album “Folklore” bez sumnje je bio jedan od najiščekivanijih događaja u svijetu glazbe, a Taylor je nominirana i za najbolju pjesmu za “Cardigan”.

Dua Lipa također je nominirana za 6 nagrada, od toga 3 u top kategorijama za svoj disco album “Future Nostalgia”. Tko će biti pobjednici, a tko gubitnici, doznat ćemo u ponedjeljak.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori