Journal Man: G Boxing Gym je novo mjesto u Zagrebu za odličan trening

Journal Man: G Boxing Gym je novo mjesto u
Zagrebu za odličan trening

Početak nove godine savršeno je vrijeme da okrenemo novu stranicu i vratimo se zdravim navikama zbog čega ne ćudi da se prvim danima mjeseca siječnja mnogi od nas vraćaju treningu. Ako razmišljate čime se baviti i tražite savršeno mjesto, u Zagrebu se nedavno otvorilo novi prostor koji donosi odgovor na oba pitanja.

Na adresi III Struge 15 otvoren je G Boxing Gym koji će bez sumnje postati novo omiljeno mjesto za sve ljubitelje boksa, kickboxinga i funkcionalnih treninga.

G Boxing Gym – novo zagrebačko mjesto za trening

Prostran i vrhunski opremljen, G Boxing Gym nudi pregršt različitih sprava i rekvizita među kojima ćete pronaći sve što vam treba za trening kreiran baš po vašim željama i ambicijama – od traka za trčanje do impresivnog boksačkog ringa koji se nalazi u njezinom središtu.

U malim grupama s maksimalno šest članova i pod vodstvom tri trenera, G Boxing Gym treninzi donose individuali pristup. Na taj način, vrhunski treneri pobrinut će se da brzo usvojiti tehniku boksa i iz sebe izvučete maksimum, te da vježbe izvodite pravilno i na taj način postignete najbolje moguće rezultate i izbjegnete ozljede. Koje treninge nude?

Boks

Ako ste ispunjeni stresom i negativnom energijom, rješenje za taj problem je tjelesna aktivnost. Ako pritom želite dinamičan i zabavan sport tada je boks pravi izbor za vas. Ne samo da će vas dovesti u savršenu formu nego je dokazano da ima pozitivan utjecaj na tijelo i psihu i eliminira loše osjećaje i misli, poboljšat će vašu koordinaciju, mišićnu snagu i izdržljivost i cjelokupno psihičko stanje. Predznanje nije potrebno i svi se mogu baviti ovim sportom. Sve što vam je potrebno su sportska obuća i odjeća, boksačke rukavice i bandaže, i naravno dobra volja i odlučnost.

Boks je aerobni sport u kojem se u velikoj mjeri gubi potkožno masno tkivo, i ovisno o intenzitetu treninga može se izgubiti oko 800 kalorija. Povoljno djeluje na kardiovaskularni sustav, kondiciju, pomaže u razvoju koordinacije. Sprječava se osteoporoza, smanjuje se stres i negativna energija. Uz redovito treniranje imat ćete više pozitivne energije, vidljivo ćete se osjećati bolje, i lakše ćete prolaziti kroz sve životne situacije.

Kickboxing

Ovaj sport pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačat će strukturu kostiju te povećati vaše samopouzdanje. Sve više žena odabire kickboxing kao savršenu rekreaciju jer se oblikuju ruke i noge, trbuh i stražnjica su zategnutiji, gube se suvišni kilogrami I oblikuje se cijelo tijelo.

Kickboxing obuhvaća vježbe za sve dijelove tijela, a neka istraživanja pokazala su da je moguće izgubiti i do 1200 kalorija u samo sat vremena. Uz treniranje tri puta tjedno po sat vremena rezultati će biti vidljivi već nakon tri tjedna, poboljšat će vam se motoričke sposobnosti, izoštriti refleksi, poboljšati ravnoteža što će vam definitivno pomoći u svim segmentima života.

Funkcionalni trening

Funkcionalni trening je koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Funkcionalni trening će utjecati na razvoj motoričkih sposobnosti ( snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina I fleksibilnost), na smanjenje masnog tkiva, i povećanje mišićne mase.

Funkcionalni trening priprema mišiće na zajedničko djelovanje u svakodnevnim životnim aktivnostima, jačaju se mišići corea i poboljšava stabilnost cijelog tijela. Takvom tjelesnom aktivnošću se aktivira više mišića, više mišićnih skupina i više zglobova te se tako olakšava izvođenje svakodnevnih aktivnosti, smanjuje se opasnost od ozljeda i značajno se poboljšava kvaliteta života.

Sve novosti iz G Boxing Gyma možete pratiti na njihovom Instagram profilu @g.boxing.gym.

Foto: G Boxing Gym

Učitati još
Zatvori