Journal Man: Ford predstavio električni Mustang koji je oduševio i Elona Muska

Journal Man: Ford predstavio električni
Mustang koji je oduševio i Elona Muska

Ford je na sajmu SEMA 2019 u Las Vegasu predstavio svoj dugo najavljivani električni Mustang u SUV izdanju. Mustang Mach-E nudit će se u pet različitih verzija snage od 259 KS do 465 KS i dometom od 370 do 483 kilometara. Automobil se već sada može naručiti uz depozit od 500 dolara, ali u prodaji će se naći tek krajem iduće godine, dok će GT verzija biti dostupna od proljeća 2021. Do 2025. Ford namjerava na tržište lansirati ukupno 16 električnih automobila.

Konkurent Teslinom Modelu X u utrci za naklonost kupaca, Mustang ulazi s početnom cijenom od 43.895 dolara u Americi, dok će najskuplji GT koštati 60.500 dolara. Dizajn je kombinacija retro elemenata s kupeovskog Mustanga i modernih detalja, a u unutrašnjosti dominira veliki ekran po uzoru na Teslu. U konfiguraciji sa stražnjim pogonom i baterijom najvećeg kapaciteta prijeći će oko 470 kilometara do novog punjenja.

Osnivač Tesle Elon Musk odmah je čestitao Fordu napisavši na Twitteru: Čestitke na modelu Mustang Mach-E. Električni automobili su budućnost. Uzbuđen sam zbog ovog predstavljanja jer mislim da će to ohrabriti i druge proizvođače automobila da se okrenu struji.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori