Journal Man: Filmovi koje biste trebali pogledati s vašim ocem

Petak je dobar trenutak za gledanje filmova, a zašto to vrijeme ne biste iskoristili za druženje s ocem? Možda bi komedija s ocem odgovarala trenutku, ili pak srceparajući umjetnički film? Što je s klasičnim akcijskim trilerom koji svaki tata voli?

Koji god da je vaš ukus, zajedničko vrijeme je najvrednije u ovoj priči. Također, zajedničko raspravljanje o filmu, glumcima, priči i sveukupnoj poruci dodatno će začiniti vaše gledanje filmova i pretvoriti vaše vrijeme u neprocjenjivo.

Možda tijekom užurbane svakodnevice ne uspijevate posvetiti vrijeme i pažnju ocu, no uz osmišljavanje zajedničkog movie nighta možete biti sigurni da ćete se odlično provesti i da će vaš otac sigurno biti sretan i počašćen. Tom prilikom, donosimo filmove koje biste svakako trebali uvrstiti na vaš popis.

The Lost City of Z

Prema istinitoj priči, ovaj film, u kojem glumi Tom Holland, Sienna Miller, Robert Pattinson i Charlie Hunnam, prati priču britanskog arheologa pukovnika Percya Fawcetta (Hunnam) i njegovo istraživanje Amazone. Opsjednut pronalaskom izgubljenog, drevnog grada, Fawcett ostavlja svoju obitelj, iako mu se kasnije pridružio njegov sin, kako bi otišao na opasne ekspedicije u džunglu.

Logan

Ovaj film nije za najmekšu, najnežniji stranu tata. Ovaj film X-Men iz 2017. godine, u kojem glumi Hugh Jackman kao Logan (zvani Wolverine), je avantura prepuna akcije s temom tate i kćeri. Ovdje ćete se suočiti s umorom i starenjem superheroja koji mora štititi i udružiti snage s mladim mutantom koji, poput njega, ima posebne moći i doživljava val bijesa. A tek soundtrack koji prati ovaj film… Uistinu emotivno, moćno i posebno.

Beginners

To je film koji je Christophera Plummera doveo do pobjede na Oskarima, i to s dobrim razlogom. Mike Mills igra starijeg muškarca koji izlazi iz ormara i otkriva svoju seksualnost sinu, Oliveru (Ewan McGregor), te u novom životu traži mlađeg muškarca. Ovo je film koji pokazuje bliskost i povjerenje između oca i sina, a čak i nakon Halove smrti nekoliko godina kasnije, Oliver se osjeća inspiriranim da nastavi svoju ljubav s prekrasnom francuskom glumicom Anna (Mélanie Laurent).

Cheaper By The Dozen

Kultna američka obitelj Bakers uspjela je ukrasti naša srca unatoč njihovim ludostima u ovoj komediji iz 2003. godine.Nakon što su se smjestili u novi grad, novu kuću i novu školu, djeca se suočavaju s izazovom da sklapaju prijateljstva, bore se s nasilnicima i drže se zajedno kao obitelj.

Foto: Screenshot


0