Journal Man: Bodrite omiljene nogometne klubove na FIFA 20 turniru

Journal Man: Bodrite omiljene nogometne
klubove na FIFA 20 turniru

FIFA Ultimate Quaran-Team naslovna
FIFA 20

Epidemija koja nas je zahvatila ostavila je svoje posljedice i u svijetu sporta, pa su tako otkazana i odgođena gotovo sva bitnija sportska natjecanja. Ni nogomet nije ostao pošteđen jer su odgođene Liga prvaka i Europska liga te brojne nacionalne lige. Sve više nogometnih klubova, naročito onih nižerangiranih, zbog odgode natjecanja zapada u financijske poteškoće zbog čega je engleski drugoligaš Leyton Orient odlučio pomoći klubovima koji su se našli u problemima i pritom zabaviti ljubitelje nogometa za vrijeme suše utakmica.

FIFA Ultimate Quaran-Team

Luke Lambourne, PR manager Leyton Orienta, početkom ovog tjedna preko Twittera je odlučio organizirati FIFA 20 turnir kao odgovor na nedostatak nogometnih utakmica. Njegov tweet je ubrzo postao viralan, pa ćemo na turniru gledati 128 klubova iz različitih svjetskih liga, uključujući i klubove poput Manchester Citya, Barcelone i Ayaxa. I dok su neku klubovi odlučili da će ih na turniru predstavljati profesionalni esportaši, neke će predstavljati njihovi prvotimci. Tako će na turniru, među ostalima, zaigrati Sergi Roberto iz Barcelone, Marco Asensio iz Real Madrida i Todd Cantwell iz Norwich Citya. Prvo kolo na rasporedu je u nedjelju 22. ožujka u 20 h, dok će se finale odigrati 3. travnja u 20 h. Utakmice FIFA Ultimate Quaran-Team turnira možete pratiti na popularnoj streaming platformi Twitch.

FIFA Ultimate Quaran-Team
FIFA 20

Osim online turnira, Leyton Orient organizirao je i humanitarnu akciju. 75% prikupljenog novca donirat će klubovima engleske lige koji su se zbog epidemije našli u financijski problemima, a ostatak će ići WHO fondu namijenjenom pomaganju oboljelima od koronavirusa i pronalaženju cjepiva.

Photo: PlayStation

Učitati još
Zatvori