Journal Man: ‘Extraction’ je novi akcijski hit Chrisa Hemswortha

Extraction Netflix film Chris Hemsworth naslovna

Veterani Marvelove medijske franšize, scenarist Joe Russo, redatelj Sam Hargrave i svima poznati glumac Chris Hemsworth, ponovno su udružili snage i napravili novi Netflixov akcijski triler Extraction. Film je snimljen prema grafičkom romanu Ciudad čiji je Russo koautor, ali je radnja iz paragvajskog Ciudada Del Estea prebačena u Dhaku, glavni grad Bangladeša.

Vrhunske akcijske scene

Chris Hemsworth glumi Tykera Rakea, australskog plaćenika mračne i tragične prošlosti. Kao što sam naziv filma sugerira, Rake je na spasilačkoj misiji. Ovija, sina indijskog kralja droge, oteo je bangladeški kriminalac te ga je sakrio među kaotičnim ulicama Dhaka, a Rake je angažiran da ga pronađe i vrati ocu. Nakon što pronađe Ovija, Rake se zbliži s njim te zajedno kreću u bijeg pun akcije i pucnjave.

Extraction Netflix film Chris Hemsworth

Ako ćemo biti iskreni, sama radnja Extractiona nije ništa što već nismo vidjeli, ali ovo nije film koji se gleda zbog radnje. Najjača snaga ovog filma definitivno su odlično koreografirane akcijske scene koje spadaju među bolje ove godine, ali i Hemsworth koji je ovom ulogom pokazao da može glumiti i malo mračnije likove. Možda najupečatljiviji dio filma je dvanaestominutna scena koja kombinira jurnjavu po cesti, pucnjavu i tučnjavu te je snimana u jednom komadu.  Scena bi vjerojatno bila još dojmljivija da nedavno nije obavljen 1917, film koji je prividno u cijelosti snimljen u jednom kontinuiranom kadru.  U svakom slučaju, Extraction je film koji će vam pružiti gotovo dva sata zabave te će zadovoljiti vaše potrebe za vrhunskim akcijskim scenama.

Foto: Netflix, IMDb

0