Journal Man: Predstavljena je električna jurilica Pininfarina Battista

Luksuzna električna jurilica Pininfarina Battista predstavljena je jučer javnosti, a to možda ne bi bilo ništa posebno, da se ne radi o službeno najbržem cestovnom automobilu u povijesti, kojeg krasi abnormalnih 1800 konjskih snaga. Za razvoj ovog super auta zadužena je bila i hrvatska tvrtka Rimac automobili, predvođena Matom Rimcem, koji je razvio kompletan elektropogon, software, hardware i bateriju.

U kategoriji super autiju, ovo je definitivno nova era. Naime, Batistin pogon krasi snaga od 1900 konjskih snaga koje od 0-100 ubrzavaju za nestvarne 2 sekunde, dok mu je maksimalna brzina zakačena na 350 km/h. Doseg baterije iznosi 450 km, a kompletan auto napravljen je od laganog carbon fibre materijala kako bi auto bio što lakši.

Unutrašnjost ove super luksuzne jurilice krasi visokokvalitetna koža, dok su upravljačke komande vrlo minimalistički raspodijeljene, što uključuje i tri ekrana; jedan mali u kojem se može vidjeti brzina, jedan veliki gdje su GPS i upravljačke komande klime, multimedije i ostalih gadgeta koje ovaj auto nudi te zadnji lijevi ekran koji služi samo za mjerenje performansi automobila.

Ova super jurilica jučer je prvi put bila na cesti i planira se proizvesti u samo 150 primjeraka, a početna cijena iznosi dva milijuna eura, kako i doliči ovom električnom vozilu nove generacije.

0