Journal Man: Fenomen Dwaynea ‘The Rock’ Johnsona

Ovog je vikenda jedna vijest odjeknula društvenim mrežama i stranim medijima – glumac, zabavljač, voditelj i hrvač Dwayne The Rock Johnson postao je najpraćeniji muškarac u SAD-u s više od 200 milijuna pratitelja!

Interesantno, te su brojke uslijedile nekoliko tjedana nakon što je i javno podržao kandidata na predsjedničkim izborima 2020. Joea Bidena. The Rock se oglasio na Twitter i poručio: “Kakvih nekoliko tjedana. Ponekad vrlo glasnih i oštrih. Izjavio sam svoju istinu, s dostojanstvom i poštovanjem i ovo je rezultat. Val podrške koji je prešao više od 200 milijuna pratitelja na Instagramu i 300 milijuna ukupno. Najpraćeniji čovjek u Americi. Hvala vam.”

Kako je The Rock dogurao od hrvača preko osrednjeg glumca do omiljene ličnosti iz Hollywooda?

Simpatičan, opušten i megapopularan

The Rock je posvuda: od sportskih dvorana, reklama, natjecanja i filmova. Njegova je tajna, čini se, u tome što je malo sfera u kojima se tijekom godina nije barem jednom aktivirao.

Uspio se probiti od bivšeg sportaša i povremenih epizodnih uloga u filmovima do jednog od najplaćenijih muških glumaca. Njegov se talent ne može usporediti s onim Leonarda DiCaprija ili Toma Hanksa, ali istovremeno je postao možda jedina prava akcijska zvijezda današnjice. Kako i zašto?

Jednostavno i zahvaljujući pomno napravljenoj javnoj personi koju je uspio izgraditi. The Rock je oduvijek njegovao imidž pristupačnog, ležernog i opuštenog muškarca. Izgledom prepoznatljiv i pomalo grub, a pristupom šalje sasvim drugačiju poruku. Nenametljivost kojom se probio na vrh Hollywooda učinila ga je potpuno likeable osobom. Za razliku od, recimo, ikone akcije Toma Cruise, The Rock je glasan, jednostavan i svjestan da je njegova najveća vrlina upravo ona zabavljačka. Taj nepretenciozni stav ( a sukladno tome i biranje uloga) izdvaja ga iz hollywoodske ‘visoke’ mase.

Nakon što se povukao iz svijeta hrvanja u kojem 90-ih godina ostvario ogromne uspjehe i već tada bio planetarno poznat, počeo je redati svoje manje filmske uloge. Igrao je simpatične, u srcu neiskvarene likove npr. u filmovima ‘The Mummy Returns’ ili ‘Tooth Fairy’ i polako postajao sve omiljenije glumačko ime. Karijera na ekranu potpuno se razjarila pojavom u filmovima ‘Driver’ i ‘Fast and Furious’, a zatim u filmovima poput ‘Hercules’ i ‘San Andreas.’ Glumački pothvati kulminirali su najnovijim filmom, remakeom ‘Jumanji: Welcome to the Jungle.’

Za društvene mreže na kojima je prikupio rekordan broj pratitelja također ima formulu. The Rock pokazuje baš sve – i tako nastavlja imidž kojim se probio. Ne krije obiteljske trenutke, demonstrira svoju fitness rutinu, pokazuje što se događa na snimanju filmova, povezuje se s obožavateljima i drugim kolegama. Uz sve to, logično je samo da njegovo entertainment carstvo samo raste.

Foto: Profimedia.hr

0