Journal Man: Sony je predstavio DualSense – novi kontroler za PlayStation 5

Journal Man: Sony je predstavio DualSense – novi kontroler za PlayStation 5

DualSense kontroler PlayStation 5 1

Iako još nije otkrio dizajn nove generacije svoje popularne konzole, Sony je predstavio kontroler za PlayStation 5. DualSense predstavlja najveću promjenu u dizajnu kontrolera u 25-godišnjoj povijesti Playstationa, pa tako na prvu DualSense izgleda kao da je namijenjen za neku od Xbox konzola.

Osim dizajna, i hardver kontrolera doživio je brojne promjene. Kontroler sada koristi haptičke vibracije koje će igračima nuditi osjetne informacije ovisno o trenutnoj situaciji u igri, a tu su i prilagodljivi triggeri koji će pružati drugačiji otpor za različite radnje. DualSense je prvi PlayStation kontroler koji ima ugrađeni mikrofon, a kontroler je napokon dobio i USB-C port za punjenje.

DualSense kontroler PlayStation 5 2

Na kontroleru više ne postoji Share tipka, ali tu je nova Create tipka koja će igračima omogućiti dijeljenje gameplaya online, a njeni detalji bit će naknadno predstavljeni. DualSense će zadržati touchpad i light bar, ali će se on, umjesto na vrhu kontrolera, sada nalaziti s lijeve i desne strane touchpada.

DualSense kontroler PlayStation 5 3

PlayStation 5 u prodaju dolazi krajem godine. Cijena kontrolera i više informacija o samoj konzoli bit će objavljeni kroz idućih nekoliko mjeseci. A dok čekate novu konzolu, skratite vrijeme igrajući neke od najboljih igara za PlayStation 4.

Foto: PlayStation

Učitati još
Zatvori