Journal Man: Donosimo pet cool DIY ideja za preuređenje doma

Journal Man: Donosimo pet cool DIY
ideja za preuređenje doma

Prošli tjedan raspisali smo se o zlata vrijednim savjetima koji mogu pomoći svakom muškarcu pri uređenju doma. Kako poprilično velik broj muškaraca voli raditi “nešto s rukama” DIY projekti su za to idealni. Donosimo DIY vodič za uređenje stana uz malo ulaganja, nešto materijala i puno dobre volje.

Otkačeni foto album

Fora predmeti za uređenje stana često ne moraju biti spektakularni da bi privukli pažnju. Nekad je dovoljno malo mašte i posjet lokalnom buvljaku, komad špage i omiljene fotografije od kojih ćete napraviti zidni foto album. Pogledajte u svojim podrumima, na tavanima, zaletite na Hrelić ili sajam antikviteta na Britancu i za malo novaca nabavite stari okvir za slike. Na poleđini s jedne i druge strane zabodite čavliće i razvucite špagu. Na njih malim kvačicama zakvačite fotografije i objesite okvir na zid. Možete se igrati raznim kvačicama, dodati lampice, napraviti adventski kalendar. Može vam poslužiti i kao vision bord za nadajmo se bolju 2021. godinu.

DIY police

Vječni trend u uređenju interijera je minimalizam. Police su za to idealne jer si oslobađate prostor a imate mjesto na koje možete odložiti knjige, ploče ili biljke. Postavljanje polica je jedna od najjednostavnijih radnji u uređenju interijera, a s kojom ćete uvijek napraviti puno. Dovoljno je da nađete komade starih dasaka (od starog ormara komode) i kupite držače i šarafe u specijaliziranim trgovinama. Neće vas koštati gotovo ništa, a u tren oka na zidu ćete imati nove police. Ako vas pukne malo veća kreativa, možete ih pobojati u omiljene boje. Šarene police na bijelom zidu apsolutni su hit.

Tapecirajte stare stolce

Iako se na prvu čini kao zahtjevan posao u samo jednom popodnevu možete udahnuti novo ruho u vaše blagovaonske stolce. Sve što vam treba je novi tekstilni materijal koji će zamijeniti stari, nekoliko osnovnih alata i dobre upute koje možete pročitati ovdje.

Napravite nove zavjese bez šivanja

Da, i to je moguće. Napravite svoje nove zavjese bez šivanja. U lokalnoj trgovini tekstilnim materijalom izaberite tkaninu koja vam najviše odgovara po materijalu, boji i teksturi. Izmjerite naravno širinu i dužinu svojih prozora. U trgovačkim centrima svratite po obostranu ljepljivu traku za tekstil, neće vas koštati više od 30 kuna. Postavite ljepljivu traku cijelom dužinom pri vrhu tkanine i presavinite tako da vam ostane taman toliko mjesta kako bi provukli karnišu.

Lonci kao tegle za cvijeće

Mnogi ljubitelji biljaka oduševit će se ovom idejom. Napravite reda u vašoj kuhinji i umjesto da ih bacite stare lonce iskoristite kao nove cool tegle za cvijeće. Upravo je fora u tome da budu različitih boja i oblika. Ono na što trebate paziti je da napravite dobru drenažu prilikom presađivanja biljaka, a jesen je idealno vrijeme za to. U ovom videu pronađite još fora DIY ideja za biljke.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori