Journal Man: Dnevna beauty rutina koja jamči savršen ten

Sviđalo vam se vaše lice ujutro ili ne, potrebna mu je njega i pažnja. Zašto? Zbog potrebe za hidratacijom kože. Vašem licu je potrebno održavanje. I dok starimo, stanice se ne obnavljaju kao što su to činile u mlađim danima.

Nikada nije loše vrijeme za početak kvalitetne beauty rutine. Ovdje smo sastavili podsjetnik za beauty rutinu koju može slijediti svaki muškarac.

Voda

Pijte više vode. Dnevno se preporučuje unos od 2 litre, a kako biste ga i ostvarili, pripremite si bočicu s vodom koju ćete nositi svugdje sa sobom ili ju imati kraj računala na radnome mjestu i tako se podsjećati da popijete vodu.

Tuš

Prije nego počnete nanositi losione, vrijeme je za tuš. Održavajte temperaturu tuša umjerenom, jer prevruća voda nikako nije dobra za kožu.

Brijanje

Brijanje možete odraditi i pod tušem. To može potaknuti rast dlake, ali će se također pokazati da će manje iritirati kožu. Koristite pjenu ili sapun za brijanje kada god je to moguće.

Čišćenje lica

Sapun i voda nisu sve što vam treba. Korištenje sredstva za čišćenje, vrste koja je lagana i nježna za kožu, mnogo je korisnije za vaše lice nego starinske, grube metode dotjerivanja.

Potražite sve prirodne sastojke i informirajte se što dobro rade za kožu. Aloe vera, na primjer, čuva vašu kožu hidratiziranom, dok ugljen upija nečistoće bez isušivanja. Zatim maslinovo ulje, koje će upiti višak masnoća i zamijeniti ih prirodno hranjivim sastojcima, a sve to bez rizika od alergijske reakcije.

Piling

Samo čišćenje nije dovoljno da oslobodite vašu kožu od duboko ukorijenjenih nečištoća.

Piling uklanja mrtve stanice kože, ostavljajući vašu kožu potpuno novom i osvježenom. Nećete izgledati 10 godina mlađe, ali izgledat ćete svježije.

Koži ne treba piling svaki dan. To će iritirati kožu, tako da je najbolje uvrstiti ga jednom ili dva puta tjedno. Birajte formule s prirodnim sastojcima.

Hidratacija

Bogati slojevi hidratantne kreme ne samo da hidratiziraju kožu, već stvaraju i zaštitnu barijeru da zadrže vlagu. Fokusirajte se na antioksidanse sa zelenim čajem, kamilicom i šipkom, koji su tri ekstrakta koji čuvaju kožu čistom i mladolikom.

Nemojte se osjećati vezani uz neki određeni proizvod. Različiti tipovi kože zahtijevaju različite tretmane, pa isprobajte nekoliko hidratantnih proizvoda za brzinske tretmane dok ne pronađete svoj savršeni spoj.

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

0