Journal Man: Cool frajeri na ulicama talijanskih gradova

Journal Man: Cool frajeri na
ulicama talijanskih gradova

Pitti Uomo u Firenci najviše od svih na jednom mjestu okuplja one muškarce koji najviše brinu o svome stilu i svaki trend pomno prate te interpretiraju u svojim garderobama i kombinacijama. Ovo je, ipak, početna točka i prirodno okruženje Pittijevih tzv. paunova – stylish muškaraca koji pomiču granice muške mode, u živo, u magazinima, na internetu i u mašti.

Pitti Uomo: SS19

Dva puta godišnje okupljaju se na firentinskim kako bi pokazali svoja najelegantnija ili najodvažnija trodijelna odijela i često pomaknute, odvažne street style kombinacije. Uz revije velikih brendova, ulica tj. street style koji se istovremeno dešava ispred višestoljetne palače pokazuje i donosi trendove koji će zavladati muškom modom, barem u sljedećim mjesecima. Uzorci, boje i dječačka zaigranost kod ležernijih kombinacija kratkih hlača i košulja uzela je svojeg maha u potpunosti, dok će s druge strane minimalističke kombinacije majica/košulja + hlače, pročišćenog looka u maksimalno dvije boje, dobiti svoj twist u odvažnom izboru obuće.

Odijela su vječna i ipak nešto drugačija i zasebna priča – od materijala, tekstura, dijelova (trodijelna su sada čak skoro pa osnova i obaveza) te do uzoraka i boja, odijela sada dobivaju jednu od svojih najbogatijih varijanti. Kombinirana s raznim modnim dodacima, najčešće šeširima, torbama i aktovkama postala su nezaobilazna kombinacija muške mode, a vrhunac su svakako ona s muškom interpretacijom paper bag hlača.

Iz Firence se modni svijet preselio u Milano, a zatim revije muške mode počinju i u Parizu, gdje se nastavlja plejada genijalnih kombinacija. Izgleda da je ispred nas podijeljena sezona. Ona minimalistička, pročišćena i ona najšarenija ikada, s vrlo stylish muškarcima.

Foto: ImaxTree

Učitati još
Zatvori