Journal Man: Precool streetwear brend koji nas je osvojio dozom nostalgije

Nostalgija koju nose 90-te već nekoliko godina pokreće današnju streetwear scenu. Također, 90-e su kao era dobro poznate po svom bogatstvu modnih trendova. To je ujedno i posljednje desetljeće prije nego što je digitalni svijet dominirao kulturom. Naslijeđe 90-ih promatra se kroz ružičaste leće izdanja časopisa, kabelskih TV emisija i blockbuster filmova, a ono se također prenosi i u modnom aspektu. Jedan od streetwear brendova koji dominira streetstyle modnom scenom je i Supreme.

Supreme je dosta dugo sjedio na tronu streetwear trendova, čak i najveća imena hip hopa religiozno su nosili su ovaj brend. No, s vremenom je cijeli hype oko Supremea ugašen i na scenu su došli novi trendseteri. Jedan od njih je i streetstyle brend Broken Planet Market.

Broken Planet Market održivi je brend koji nas vraća u nostalgične 90-te

Ovaj brend odiše nostalgijom 90-ih, a istovremeno je vremenski moderan. Oversized i boxy fit hudice jedan su o statement komada ovog brenda, a ono što ga ističe od ostalih su zanimljivi printevi. Cijela filozofija brenda temelji se na društveno odgovornoj proizvodnji. Svi proizvodi rađeni su od recikliranog materijala, a dostupni su za kupnju isključivo u limitiranim kolekcijama. Svaka kolekcija tematski je određena, no generalna tema brenda je utjecaj klimatskim promjena na okoliš. Tako možemo pronaći printeve poput “Let’s Go To Another Planet” koji na intrigantan način ukazuju na promjene koje kolektivno moramo produzeti u vezi okoliša.

Cirkularnost ovog brenda jasno je vidljiva i u činjenici da proizvodi s manjom greškom se također prodaju po sniženim cijenama. Time se smanjuje otpad tkanine koji u konačnici pridonosi okolišu jer, kako je poznato, modna industrija jedna od najvećih zagađivača današnjice. Svi proizvodi su unisex, a možete ih pronaći na službenoj stranici Broken Planet Market kao i na njihovoj Instagram stranici.

Foto: Instagram

0