Journal Man: Boris Štok

Journal Man: Boris Štok


Boris Štok – Ispod kože, Samo trag…

Nakon hvaljenog debitantskog albuma Ispod kože, koji je osvojio prestižnu glazbenu nagradu Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe, Boris Štok predstavlja novi singl i videospot Samo trag, a čiju režiju potpisuje Marcela Zanki.

Nagrada i novi videospot bili su odličan povod da popričamo s Borisom glazbi i planovima za budućnost, a dok čitate slobodno kliknite na link niže, čisto radi boljeg zvučnog ugođaja…

Album Ispod kože izašao je u listopadu prošle godine, pobrao odlične kritike, publika ga je isto tako prihvatila i nominiran je za Porina u kategoriji za Najbolji album alternativne glazbe. Kako ti je cijeli taj pozitivan šušur sjeo? Jesi li uzbuđen?

Odlično je sjeo i naravno da sam uzbuđen, pogotovo jer se priča o glazbi i autorstvu i zvuku. Puno sam radio zadnjih godinu, dvije, pa je lijepo vidjeti da se dogodio pozitivan pomak kod publike, kritike i medija. Sve to naravno, nameće mi nove izazove i odgovornost da nastavim još bolje.

Na albumu si surađivao i s drugim glazbenicima. Po kojem ključu ih odabireš, i zašto?

Prije svih, tu je Darko Terlević s kojim radim već duže vrijeme, odlično se razumijemo pa je i kreativa lakša. Neizostavan je i moj bend, sve redom odlični muzičari zahvaljujući kojima uživo sve zvuči dobro i energično, te Matej Zec koji to sve super snimi, izmiksa i masterira. Imam veliku sreću i privilegiju da sam okružen odličnim ljudima i prije svega prijateljima koji imaju razumijevanja i strpljenja za sve što radim i želim.

Riječanin su, živiš u Rijeci, bit ćeš i suvoditelj jedne emisije na Hrvatskoj televiziji povodom Rijeka 2020… Koliko ti je bitna Rijeka kao dio identiteta?

Rijeka je moj grad i definitivno me obilježila u svakom smislu, vizualno, glazbeno i kreativno. Uvijek volim vući usporedbu sa Seattleom 90-ih i grunge scenom, Rijeka ima tu drskost. Naravno da se ne može mjeriti sa Zagrebom, ali vjerujem da će se neke stvari pokrenuti (prije svega mislim na ekonomiju).

Tu mi je obitelj, prijatelji i kreativci s kojima radim glazbu. Jako me veseli nadolazeći period kada će Rijeka biti prijestolnica kulture, puno zbivanja i kulture. S obzirom na to da je kultura u zadnje vrijeme na margini, lijepo je biti dio te priče.

Koji su ti planovi za proljeće i ljeto – gdje ćemo te moći sve slušati? Imaš li turneju u planu?

Počeo sam raditi na novim pjesmama, singlovima i spotovima, to mi je uvijek jedan od prioriteta. Jedan sam već sam snimio, a ovih dana radim spot i za drugi singl. Nastupit ću i na Porinu, a uskoro krećem snimati par emisija za HRT povodom EPK Rijeka 2020 prijestolnica kulture kao co-host.

Nastupiti ću na nekoliko većih festivala: Beerfest u Zagrebu, Citygroove u Podgorici, Split openair te još par manjih nastupa, dakle uvijek radno.

Foto: Sanja Jagatić

Hvala Beštiji na ustupljenom prostoru za snimanje.

Učitati još
Zatvori