Journal Man: Tri savjeta za ublažavanje znakova mamurluka

Journal Man: Tri savjeta za
ublažavanje znakova mamurluka

Brojne proslave i izlasci koji su obilježili prosinac svoj će vrhunac doživjeti za Novu godinu. Vama će ostati mnoge lijepe uspomene, ali će vaša koža nažalost platiti zbog dobrih provoda. Naime, alkohol se u jetri pretvara u acetaldehid, spoj koji uzrokuje dehidrataciju organizma, pa tako i kože, ali je zaslužan i za njeno prekomjerno crvenilo. Uz naše beauty savjete uspješno ćete ublažiti ove nuspojave te ćete moći na kavu u grad bez potrebe za skrivanjem iza sunčanih naočala.

Piling

Iako se uglavnom smatra zastarjelim oblikom eksfolijacije, mehanički piling će učinkovito ukloniti suhu kožu i mrtve stanice koje začepljuju pore i trenutačno omekšati vašu kožu te je pripremiti za daljnje proizvode za njegu lica. Osim toga, masiranjem čestica pilinga o vašu kožu potaknuti ćete cirkulaciju u vašem licu, dajući mu zdravu rumenu boju.

Shiseido Men Deep Cleansing Scrub
Shiseido Men Deep Cleansing Scrub
Dr. Barbara Sturm Facial Scrub
Dr. Barbara Sturm Facial Scrub

Hidratacija

Za početak, prvo popijte barem dvije čaše vode. Osim što će ublažiti vašu glavobolju, voda će pomoći tijelu da popravi štetu koju je alkohol učinio vašoj koži te će ju učiniti punijom. Nakon što ste je hidratizirali iznutra, kožu dodatno hidratizirajte nanošenjem bogate hidratantne kreme koja će spriječiti gubitak vlage iz kože te joj pružiti potrebnu njegu.

Aesop B Triple C Balancing Gel
Aesop B Triple C Balancing Gel
fresh Vitamin Nectar Cream
fresh Vitamin Nectar Cream

Podočnjaci

Vaše oči, točnije podočnjaci i vrećice ispod očiju, najočitiji su pokazatelj da ste večer prije popili koju čašicu previše te da se zbog toga niste dovoljno naspavali. Da biste ublažili ove neželjene podsjetnike na prošlu noć, birajte kreme koje na popisu sastojaka imaju kofein, hijaluronsku kiselinu i retinol. Za dodatno osvježenje, kremu za njegu područja oko očiju držite u hladnjaku jer će hladnoća kreme pomoći kod smanjenja otoka.

Niod Fractionated Eye Contour Concentrate
Niod Fractionated Eye Contour Concentrate
Dr. Dennis Gross Ferulic + Retinol Eye Cream
Dr. Dennis Gross Ferulic + Retinol Eye Cream

Foto: Cult Beauty, Pexels


Učitati još
Zatvori