Journal Man: Predivna kuća koja je san snova svakog ljubitelja automobila

Ako volite automobile, onda će vas ova impresivna građevina sigurno ostaviti bez daha. Nazvana Autohaus, ova kuća, čiji je vlasnik kolekcionar vintage automobila, savršena je kombinacija stambenog i izložbenog prostora.

Autohaus u Texasu

Autohaus se nalazi u Austinu u Texasu i djelo je arhitektonskog studija Matt Fajkus Architecutre. Garaža zauzima cijelo prizemlje i stvarno izgleda poput showrooma salona automobila. Do stambenog dijela kuće, koji se nalazi na drugoj etaži, dolazi se otvorenim stepeništem, a veliki prozori omogućuju pogled u garažu.

Cijelu kuću odlikuje jedinstveni dizajn. Stambeni prostor pomaknut je prema naprijed kako bi se omogućio pogled na garažni prostor, a izgleda kao da lebdi u zraku. Na taj način stvorena je nadstrešnica ispod koje su parkirani automobili.

Interijer stana je jednako impresivan kao i interijer garaže. Klizna vrata od čelika i stakla tvore jedan zid zahvaljujući kojem dnevni boravak i kuhinja tijekom cijelog dana imaju puno prirodnog svjetla, a vode na veliku terasu. Mješavina drva na podu i zidu kombinira se s bijelim stropom i crnim čelikom što se skupa čini ugodan kontrast. U stanu se još nalazi office nook i velika spavaća soba, a kako sve to skupa izgleda, pogledajte u nastavku.

Foto: mf arhitecture

0