Journal Man: Australski bloger koji unosi stil u putovanja

@shaunbirley

Kažu da slika govori tisuću riječi i ako je suditi po profilima društvenih mreža Shauna Birleyja-, on je više nego ovladao komunikacijom.

Sa svojim prodornim plavim očima i šarmantnim stilom, modni influencer iz Brisbanea, čiji stil često uspoređuju s glumcem Ryanom Reynoldsom, za samo dvije godine uspio je osvojiti srca 90.000 Instagram sljedbenika iz cijelog svijeta.

Brz pregled kroz njegov sadržaj na društvenim mrežama, pokazuje Shauna na nevjerojatnim mjestima, od New Yorka do Pariza, od odijela s prugama, ležernim šetnjama ili guštima u skladnim kombinacijama dok pijucka kavu ili sjedi za volanom sportskih automobila.

Ono po čemu je prepoznatljiv jest da ćete ga vrlo rijetko vidjeti u opuštenoj odjeći kada se zaputi na neko od putovanja.

Njegov stil prožet je profinjenom estetikom koji nadopunjava čak i kožnim elegantnim torbama za prtljagu, što odaje njegovu strast prema modi i lijepom te pažnju prema detaljima koji su izuzetno važni u poslu kojim se bavi.

@shaunbirley

Od radišnog studenta do najbolje obučenog Australca

Shaun Birley, najbolje je obučeni Australac s popisa GQ Australije. Ali nije uvijek vodio tako glamurozan život. Dok je studirao marketing na Sveučilištu Charles Sturt u Bathurstu, Shaun je radio kao vozač viličara za DHL u Sydneyu.

No, sve se više posvetio svom Instagram profilu. A nije bilo tako teško složiti atraktivan content zato što je i sam radio s modnim brendovima, pomažući im u prijevozu tereta.

Društvene je mreže pretvorio u alat kojim će pokazati svoje talente, marketinško umijeće, ali mu je također, bila želja pokazati prijateljima i rodbini gdje i kako putuje i kako sve to izgleda iz njegovog kuta gledišta.

Fotografirao je odijela koja je nosio, mjesta i detelje kada ide na kavu prije sastanaka… Tada je počeo rasti interes za sadržaj koji je nudio, a ljudima se sve više svidjelo ono što su vidjeli.

Uživali su u njegovom osjećaju za modu, putovanjima, kavi, a sve je to dodatno zapakirano u poduzetnički način života koji je osmislio.

@shaunbirley

Poduzetnički duh Shauna Birleyja

Cilj mu je bio stvoriti vlastitu verziju GQ-a ili sličnog high-end muškog časopisa na digitalnoj platformi. Prekretnica je došla 2012. godine, nakon šest godina rada s DHL-om, Shaun i Lindsay, koji su također ranije bili s DHL-om, pokrenuli su svoj nagrađivani InXpress čije poslovanje omogućuje korisnicima da odaberu najbolju uslugu prijevoza tereta za svoj proizvod prema cijeni, usluzi i brzini.

Ono što je započelo kao mali projekt sada ima 45 franšiza u Australiji te širom Novog Zelanda, Indije, Južne Koreje, Hong Konga i Filipina. Shaun Birley iz Instagrama Do danas je radio s brendovima i kompanija poput Penfolds vina, Uniqlo, Uber, BMW, Montblanc i Chivas Regal viskijem. Za njegov rad su vrlo bitne fotografije pa ima zaposlene fotografe i snimatelje sa sjedištem u Brisbaneu, Sydneyu i Melbourneu i ovisno o tome u kojem je gradu, uloži svu energiju da njegovo djelovanje bude izuzetno kvalitetno i dobro za taj grad.

Fotografije koje dokumentiraju njegov stil često su popraćene neobičnim opisima i komentarima jer mu je važan osobni pečat i posvećenost svakom brendu za koji radi.

@shaunbirley

Azijski utjecaj

Shaunova obitelj se mnogo selila pa, iako je rođen u Johannesburgu u Južnoj Africi, najveći utjecaj na njega je imala Azija pa često naglašava kako se osjeća Azijatom.

Živio je na Filipinima, Singapuru, Tajlandu, ali i na Novom Zelandu te Miamiju.

On i mlađa sestra Charlie na Tajlandu su proveli odmor s roditeljima i tamo su se priključili dobrotvornom radu, odnosno radu u sirotištu slonova. Također, pomagali su i djeci u Miamiju pa je njegova priča nepresušni izvor inspiracije i životne motivacije.

@shaunbirley

Foto: Instagram

0