Journal Man: Podcasti uz koje će vam brže proći dan

Journal Man: Podcasti uz koje će
vam brže proći dan

zabavni podcasti naslovna

Dok prakticirate samoizolaciju i socijalno distanciranje, vrijeme sigurno počinje prolaziti sve sporije, a zabavnog sadržaja sve je manje i manje.  Ako ste na TV-u i Netflixu već pogledali sve serije i filmove koji su vam bili na popisu, a i htjeli biste malo odmoriti oči i maknuti se s kauča, imamo savršeno rješenje – podcaste. Za vas smo pripremili listu sa šest zabavnih podcasta različitih žanrova, a na vama je samo da odaberete sebi najdraže i uživate.

13 Minutes to the Moon

Ovaj podcast nastao je kako bi se obilježila 50. godišnjica jednog od najznačajnijih događaja u povijesti čovječanstva – slijetanja na Mjesec. U BBC-jevom podcastu bivši NASA-in zaposlenik Kevin Fong intervjuira ljude zaslužne za ostvarivanje tog čudesnog pothvata koji su dobili daleko manje medijske pozornosti od Neila Armstronga. Glazbu za podcast skladao je Hans Zimmer što je uz zanimljive intervjue još jedan razlog za preporuku.

13 Minutes to the Moon podcast
13 Minutes to the Moon

My Favorite Murder

U jednom od najpopularnijih true crime podcasta komičarke Karen Kilgariff i Georgia Hardstark svojim slušateljima prepričavaju neke od najpoznatijih i najstrašnijih zločina u SAD-u, ali na ležeran i duhovit način. Ako volite true crime, ali su vam zbog trenutne situacije klasični true crime podcasti premračni, My Favorite Murder sigurno će vam se dopasti.

My Favorite Murder podcast
My Favorite Murder

Wolverine

Wolverine je nagrađivani podcast od dvije sezone kojeg svaki ljubitelj Marvela mora poslušati. U prvoj sezoni Wolverine pokušava pobjeći od civilizacije dok se oporavlja od gubitka pamćenja, ali biva osumnjičen za ubojstva koja su se dogodila u malog gradu na Aljasci. U drugoj sezoni pratimo Wolverina dok u New Orleansu traga za svojom nestalom bivšom djevojkom Maureen i drugim nestalim mutantima.

Wolverine podcast
Wolverine

WeCrashed

Ako pratite poslovne portale, sigurno ste čuli za WeWorks, jedan od najvrjednijih startupa na svijetu koji je neslavno propao. Osnivač WeWorksa Adam Neumann htio je promijeniti način na koji ljudi rade u uredima osnivajući brojne coworking prostore diljem SAD-a. I dok je Neumann investitorima pričao o svojim revolucionarnim planovima, poslovni model kompanije bio je neodrživ. Kroz šest epizoda podcasta pratit ćete priču o ambicioznim početcima WeWorksa i katastrofalnim odlukama koje su kompaniju dovele do bankrota.

WeCrashed podcast
WeCrashed

Off Menu

Komičari Ed Gamble i James Acaster autori su ovog iznimno zabavnog podcasta koji spaja komediju s hranom. Koncept podcasta je prilično jednostavan – u svakoj epizodi sudjeluje jedan gost kojeg Ed i James ‘poslužuju’ u svom restoranu. Gost ‘naručuje’ svoja omiljena jela i pića te usput priča o svom životu i karijeri, a sve je popraćeno duhovitim komentarima domaćina.

Off Menu podcast
Off Menu

Fake Heiress

Još jedan BBC-jev podcast, ali ovaj put u formatu radio drame temeljene na stvarim događajima. Fake Heiress prati život Anne Sorokin, djevojke koja je u New Yorku prevarila brojne investitore, bankare i hotele, ali i neke ljude koji su mislili da im je prijateljica. Anna se žrtvama predstavljala kao bogata nasljednica Anna Delvey te je, barem u početku, pomno planirala svoje laži, a njena priča sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Fake Heiress podcast
Fake Heiress

Photo: Unsplash, Apple Podcasts

Učitati još
Zatvori