Journal Man: 5 načina da kažete ‘volim te’ bez da skliznete u patetiku

Iako je Valentinovo dana kada je potpuno normalno pretjerivati u romantici, izljevima nježnosti i ljubavi, ipak je ono što je ključno za sretnu vezu svakodnevno građenje čvrstog odnosa. Svakodnevne geste, poklanjanje pažnje i zajedništvo, pretvorit će svaki dan u dan zaljubljenih. S obzirom da smo danas, povodom Valentinova, okruženi romantikom i osmišljavanjem najkreativnijih načina kako iznenaditi i oraspoložiti partnera ili partnericu, donosimo nekoliko prijedloga kako pokazati osobi koju volite svoju ljubav i naklonost, a da pritom ne skliznete u patetiku.

Pokažite zahvalnost

Svatko voli da se osjeća cijenjen. Nitko ne voli osjećaj uzeti zdravo za gotovo. Kada vaša voljena osoba učini nešto lijepo za vas ili vam se nađe pri ruci, obavezno recite koliko to cijenite. Možete biti previše zauzeti svakodnevnim životom i zaboraviti reći voljenoj osobi koliko je cijenite i koliko ste zahvalni na svemu što čini za vas. Najsretniji parovi su oni koji primjećuju i reagiraju kada njihov partner učini taj dodatni napor. Jednostavan osmijeh ili “hvala” je sve što je potrebno.

Kompromis

Volite kada je temperatura u stanu 25 stupnjeva, a ona obožava kada je 30? Budite spremni boraviti u nešto toplijem prostoru, nego što biste željeli. Možda ste stvarno dobri u brizi o računima na vrijeme ili ste bolji kuhar, a vaša partnerica odlično dogovara poslove. Dopustite osobi koja je bolja u toj jednoj stvari da preuzme odgovornost za to. To može spriječiti nepotrebne svađe. Kompromis zaokružuje odnose.

Budite pozitivni

Ne gubite vrijeme na negativne aspekte vašeg odnosa. Usredotočite se na pozitivne stvari o svom partneru i vašem odnosu koje ga čine vrijednim. Nemojte držati zamjerke ili provoditi vrijeme usredotočeno na sitne stvari koje nisu bitne u širokoj slici. Umjesto toga se usredotočite na ono što volite o njemu / njoj . Recite partneru ili partnerici koliko su pametni, duhoviti ili ljubazni. Govoreći o najboljim osobinama partnera, dijeleći njihove uspjehe ili postignuća, podsjećate se na ono što smatramo predivnim u njima. Život je prekratak da bi se usredotočio na negativnosti; radije, ostanite usredotočeni na pozitivnosti koje vaš odnos čini ispunjenim ljubavlju, lijepim i vrijednim ulaganja.

Učinite vaš odnos prioritetom

Svi su zauzeti. No, nitko nije prezauzet makar za tekstualnu poruku. Ostati u kontaktu je ključ kvalitetnog odnosa i komunikacije. Čak ukoliko ste i svaki dan zajedno, ne dozvolite da vam se naruši komunikacija. Pošaljite ljubavnu poruku: “Mislim na tebe …” ili “xoxo”. Odaberite neki simpatičan trenutak i nazovite voljenu osobu samo da joj kažete da vam nedostaje. Planirajte barem jedan date u tjednu. Male stvari su važne koliko i (ako ne i više) velike stvari.

Dajte joj prostora

Ponekad previše pažnje može postati opterećenje. Pogotovo ukoliko osoba ima pregršt obveza i zahtjevan raspored, pozivi, poruke i obasipavanje pažnje u trenucima kada je vaša voljena osoba na poslovnom sastanku ili usred projekta, to može postati uznemirujuće. Također, svatko treba neko vrijeme za sebe, za sređivanje vlastitih misli, malo odmora i tišine, stoga će vaša partnerica zasigurno više cijeniti što poštujete njezino vrijeme i potrebu za privatnošću.

Foto: Instagram

0