Treća po redu investicija Invera Private Equity Funda u regiji
Treća po redu investicija Invera Private Equity Funda u regiji

Treća po redu investicija Invera
Private Equity Funda u regiji

Invera Private Equity Fund, privatni dionički fond sa sjedištem u Nizozemskoj, investirao je u hrvatski brend Kompare. Ovo je treća investicija Invera Private Equity Funda u regiji, odmah nakon ulaska u hrvatsku tvrtku Metamorfoza poznatu po svjetski uspješnoj franšizi Muzeja iluzija i slovensku tvrtku Marles koja je najveći i najstariji regionalni proizvođač montažnih kuća i drugih objekata.

Osnivači tvrtke Kompare Emil Franjčec, Ozren Papić, Nikša Tomulić i direktorica Marjeta Tomulić Vehovec i nakon investicije nastavljaju voditi poslovanje i ostaju u vlasničkoj strukturi poduzeća. Invera Equity Partners i postojeći vlasnici dokapitalizirat će tvrtku, a taj će se značajni priljev kapitala uložiti u daljnji razvoj digitalnih usluga na hrvatskom tržištu i zapošljavanje novih kadrova u području marketinga i razvoja proizvoda.

Slaven Kordić – izvršni partner tvrtke Invera Equity Partners

Komparativna prednost

Kompare je na Hrvatskom tržištu prisutan od 2012. godine, a posluje kroz dvije tvrtke, Kompare online d.o.o. i Custodia d.o.o., tvrtku kći u stopostotnom vlasništvu koja je najveći hrvatski distributer u osiguranju za fizičke osobe. Kompare ima urede u Rijeci i Osijeku, a uskoro otvaraju i ured u Zagrebu. Sjajan tim čini više od 150 uglavnom mladih stručnjaka.

Putem web stranice kompare.hr i uz pomoć vrsnih i educiranih agenata, korisnici mogu odabrati, usporediti i kupiti zdravstveno osiguranje, osiguranje vozila, internet, TV programe i mobilne tarife koje im najviše odgovaraju. Sve se to korisniku nudi uz uštede i dodatne pogodnosti, a bez komplikacija poput odlazaka u poslovnice, čekanja ili pretraživanja web stranice u potrazi za uvjetima pisanima malim slovima.

Kupnja se može obaviti s bilo kojeg mjesta na kojem postoji pristup internetu, a za sve kupljene usluge dokumenti odmah stižu na email. Kompare surađuje sa svim ponuđačima usluga na tržištu  i tako svojim korisnicima nudi veliku bazu informacija na jednom mjestu, a samim time i uštedu vremena i novca, dok je usluga za sve korisnike potpuno besplatna.

Rast i razvoj

Invera Private Equity Fund u ovu investiciju ulazi s namjerom daljnjeg širenja tvrtke Kompare na hrvatskom i regionalnom tržištu u segmentima u kojima već danas posluje, kao i s namjerom diverzifikacije i otvaranja novih poslovnih vertikala. Ova investicija pomoći će Kompareu da se transformira u moderniju i atraktivniju tvrtku i proširi paletu usluga.

“Budući da su ulagači u Inveru Europski investicijski fond, Europska banka za obnovu i razvoj, Erste plavi mirovinski fond, PBZ Croatia osiguranje mirovinski fond i Raiffeisen mirovinski fond, Kompare je dobio potvrdu investitora da razvija poslovanje u pravom smjeru. Dobivanje svježih sredstava kroz dokapitalizaciju poduzeću će omogućiti brzi razvoj novih proizvoda, digitalizaciju poslovnih procesa, financijsku stabilnost i zapošljavanje novih talenata za planirani rast“, izjavio je Slaven Kordić, izvršni partner tvrtke Invera Equity Partners.

Invera nas je podržala u planovima za širenje brenda Kompare koji uključuju nove usluge u osiguranju i otvaranje novih vertikala kroz širu ponudu financijskih usluga. Plan nam je i širenje na zemlje regije u kojima postoji interes za ovakve usluge i to namjeravamo realizirati u vrlo skorom razdoblju. U procesu smo širenja tima i zapošljavanja dodatnih stručnjaka na svim razinama i u svim segmentima poslovanja”, izjavio je Nikša Tomulić, suosnivač tvrtke Kompare.

Kompare u sljedećih godinu dana planira zaposliti više od trideset novih djelatnika, a u tijeku je regrutiranje za pozicije Cheif Marketing Officera (CMO), Senior Product Developera i Cheif Operating Officera (COO).

Foto: Unsplash, PR

Učitati još
Zatvori