Ovi muškarci su prvi u Hrvatskoj isprobali luksuznu liniju protiv opadanja kose
Ovi muškarci su prvi u Hrvatskoj isprobali luksuznu liniju protiv opadanja kose

Ovi muškarci su prvi u Hrvatskoj isprobali
luksuznu liniju protiv opadanja kose

Nakon iznimno uspješne linije Genesis za njegu i jačanje ženske kose sklone opadanju, Kérastase s ponosom predstavlja Genesis Homme, potpuni luksuzni asortiman za gušću kosu i protiv opadanja kose za novu generaciju muškaraca – koja je odsad i napokon dostupna u Hrvatskoj.

Genesis Homme napokon u Hrvatskoj

Ova iznimno razrađena linija za njegu i styling kose omogućuje modernom muškarcu sveobuhvatnu njegu i dvostruki pristup rješavanju problema opadanja kose – zahvaljujući sastojcima koji djeluju protiv opadanja kose te styling proizvodima koji imaju trenutačan rezultat povećanja gustoće kose.

Kao i žensku Genesis liniju, mušku krasi diskretan, ali luksuzan dizajn te opojan muževan miris karakterističan samo za Genesis Homme liniju. Cjelokupna linija se sastoji od pet komplementarnih proizvoda koji se lako integriraju u svakodnevnu rutinu njege prosjećnog muškarca – neovisno o dobi muškarca ili o tipu njegove kose.

Što sve nudi Genesis Homme linija?

Osim za kućnu njegu, Genesis Homme nudi i profesionalne salonske tretmane za njegu koji bi ubrzano trebali pokazati rezultat koriste li se uz proizvode za njegu kod kuće. Nekoliko salona u Hrvatskoj dobilo je ekskluzivnu priliku isprobati novu Genesis Homme liniju te je predstaviti editorijalom široj publici. U testiranju, ali i kreiranju vizuala, sudjelovali su: Duško Masnić (salon Teuta), Denis Mašić i Ilija Ćurić (salon Evelin), Ivan Bošnjak (salon Cocco Opatija), Tomislav Gelo (salon Gelo Split), Duje Mladinić (salon Mladinić Split), Roman Šetina (salon Aesthete by Roman, Zagreb) i Stanko Škarupka (salon Stanko). Ovo su njihova iskustva.

Koliko često se susrećete s muškarcima koji traže rješenje problema opadanja kose u vidu tretmana i njege kod kuće? Iz vašeg iskustva, primjećujete li da je danas muškarcu prihvatljivije koristiti posebne serume i ampule za njegu kose?

Ivan Bošnjak: Čini mi se češće nego prije 20-ak godina kada sam započinjao s radom. Suvremeni muškarac posegnuti će za svim potrebnim sredstvima ne bi li spriječio, ili barem odgodio opadanje kose. Češće pitaju za šampon ili neki intenzivan serum, manje za tretmane putem ampula za njegu kose. Najradije bi da postoji čarobna formula (pilula) koju bi po mogućnosti jednom popili (i to prije spavanja) i problem riješen (smijeh)!

Denis Mašić: Muškarci su sve osvješteniji te brinu o vlasištu kao i o prevenciji opadanja kose. Voljni su poslušati savjet i isprobati proizvode, a posebno ako je aplikacija jednostavna.

Duško Masnić: Svakodnevnim šišanjem i uređivanjem muškaraca susrećem se s njihovom problematikom te je vrlo teško naići na muškog klijenta koji je u potpunosti zadovoljan sa stanjem svog vlasišta i kose, samim time nije im problem koristiti adekvatne proizvode bili to serumi ili ampule koje spriječavaju opadanje kose ili koje potiču njen rast.

Kako najčešće dolazi do opadanja kose i je li uopće moguće zaustaviti opadanje?

Ivan Bošnjak: Hormonalni disbalans i promjena kod muškaraca koja dolazi tijekom života, velika razina stresa uvjetovana suvremenim načinom života i nezdravi životni uvjeti. Ono što je moguće jest pokušati sanirati nastalo stanje vanjskim stimulansima i tretmanima utjecati na neke od faktora da se smanji proces opadanja kose.

Denis Mašić: Ispadanje kose može prouzročiti stres kao i globalno zagađenje! Tu je i genetska predispozicija koja je, uglavnom, ipak najveći uzrok.

Duško Masnić: Veliku ulogu u opadanju kose ima genetika, hormonalni poremećaj, nezdrav način života i stres. Može se javiti u vrlo ranim 20-ima ili se aktivirati tek u kasnijoj dobi. Početak opadanja kose najčešće se vidi na zaliscima, a zatim na ostatku vlastišta. Moje mišljenje je da ako se u ranoj fazi odmah reagira i klijent na vrijeme krene koristiti proizvode protiv opadanja i za poticanje rasta kose – moguće je zaustaviti ili barem usporiti njen gubitak.

Genesis Homme novi je, i kompletni, pristup rješavanju problema opadanja kose kod muškaraca. Koje su najveće prednosti ove linije spram dosadašnjih, sličnih proizvoda?

Ivan Bošnjak: Definitivno dvojna njega, da s jedne strane proizvodi sprječavaju daljnje opadanje, a da s druge strane utječu na veću gustoću kose.

Denis Mašić: Najveća prednost Genesis Homme linije je što, naravno, uz proizvode za prevenciju, nudi i styling sprej kao i pastu, koji daju instant učinak gustoče – što je nešto što svakog muškarca motivira na dugotrajno korištenje.

Duško Masnić: Smatram da je meni, a tako i drugim muškarcima jednostavnost aplikacije broj 1. Nova Genesis Home linija nam to i omogućuje. U svega par koraka naša njega je kompletna. A i miris je divan, ja sam jedan od onih ljudi kojima je miris proizvoda od velike važnosti.

Može li se Genesis Homme linija kombinirati s tretmanima njege u salonima?

Ivan Bošnjak: Za salonski ritual koristimo aplicirajući serum koji ojačava vlasište te sprej koji utječe na gustoću kose i stilizaciju frizure. Kućnim proizvodima koje preporučujemo klijentu, on nastavlja svakodnevnu njegu i tretman.

Denis Mašić: Genesis Homme linija se može kombinirati s ostalim tretmanima, moja preporuka je Densifique Homme linija koja potiče rast nove kose.

Duško Masnić: Svi Kérastase proizvodi se mogu kombinirati jedni sa drugima. Prilikom personalizirane dijagnoze odlučujem što je točno klijentu potrebno i ima li potrebe kombinirati rituale u salonu ili je dovoljna kućna njega novom Genesis Homme linijom.

Koji vam je najdraži Genesis Homme proizvod i zašto?

Ivan Bošnjak: Istaknuo bih Ojačavajući serum protiv ispadanja kose. Osim što ima prekrasan miris (smijeh) klinički dokazano već nakon 6 tjedana smanjuje stopu ispadanja kose, zbog aktivnih sastojaka. Osim toga ovaj proizvod mi frizeri koristimo i kod salonskog rituala, i naši klijenti u svakodnevnoj njezi i tretmanu protiv opadanja kose. Ima i umirujući efekt na vlasište koje je sklono iritacijama i svrbeži.

Denis Mašić: Apsolutni favorit mi je upravo sprej za volumen, kao i pasta, baš zbog instant učinka punoče kose, koji ipak ne idu bez kupke i seruma za potpun učinak.

Duško Masnić: Meni osobno je najdraži serum. Jako je jednostavan za korištenje, može se koristiti na vlažnoj, ali i na suhoj kosi, pruža vlasištu ugodan osjećaj te pomaže u borbi protiv opadanja kose.

Kerastase Homme liniju potražite u Kérastase salonima diljem Hrvatske.

Foto: Kérastase, Instagram

Učitati još
Zatvori