Električni bicikli inspirirani kultnim modelima Aston Martina

Električni bicikli inspirirani
kultnim modelima Aston Martina

https://www.instagram.com/p/B5bA898lvHo/

Francuski proizvođač električnih bicikla Coleen ove godine je u suradnji s Aston Martinom najavio dva posebna izdanja svog high-end modela električnog bicikla.

Električni bicikl u dva posebna modela

Prvi najavljeni bicikl temelji se na Aston Martinu DB4, legendarnom sportskom automobilu koji je jedan od najprepoznatljivijih modela automobila uopće. Coleen je tako od DB4 preuzeo upečatljivu retro zelenu boju, ali i bijeli okrugli startni broj s bočne strane okvira bicikla baš poput onoga koji je krasio DB4 na utrkama.

https://www.instagram.com/p/B5It_UkFwbR/

Aston Martin Rapide AMR poslužio je kao inspiracija za drugi najavljeni bicikl. Ovaj model je od svog automobilskog uzora također preuzeo maslinasto zelenu boju sa svijetlo zelenom linijom koja biciklu, ali i automobilu, daje izrazito atraktivan i suvremen izgled. Kako se temelji na znato modernijem automobilu, u ovom su modelu za izradu kotača i ručki korištena karbonska vlakna. Time je smanjena ukupna težina bicikla što znači da su i performanse nešto bolje u odnosu na prvi model.

https://www.instagram.com/p/B5quZxEFMF6/

Oba modela dijele tehničke karakteristike s Coleen Composer električnim biciklom. Tako je za pogon zaslužan motor snage 250W smješten u stražnjoj osovini, a pokreće ga izmjenjiva 48V 562Wh baterija integrirana u okvir bicikla. Ova kombinacija omogućava maksimalnu brzinu od 45 km/h i domet od 90 km pa je bicikle moguće koristiti i za vangradske izlete bez straha da ćete ostati bez baterije. Bicikli su također opremljeni i ekranom na kojem možete vidjeti podatke o biciklu, a povezivanjem smartphonea s biciklom korištenjem Bluetootha, na ekranu možete pratiti i pristigle poruke i pozive.

Tekst: Ivan Mihanović

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori