Bruno Lerotić i #malainstabajka ovih dana rade mala čuda u petrinjskom kraju

Bruno Lerotić i #malainstabajka ovih dana
rade mala čuda u petrinjskom kraju

Koliko smo mi, ‘mali ljudi’, moćni i neustrašivi kada nevolja pokuca na vrata, doista je nevjerojatno. Primjere toga posljednjih dana viđamo po cijeloj Hrvatskoj, od sjevera do juga, od istoka do zapada, i uistinu je predivno vidjeti kako dišemo kao jedno.

Okolnost koja nas je još jednom ujedinila, nažalost ima negativan predznak, no u moru loših vijesti, pozitivom nas hrane osobe i inicijative koje daju sve od sebe kako bi ovaj svijet, i zemlju u kojoj živimo, učinile boljim mjestom. Petrinja, Glina, Sisak i okolna mjesta ovih su dana dupkom ispunjena ljudima velikih srca, koji su došli pomoći i u hodu se vješto snalaze kako bi mještanima olakšali situaciju koja ih je snašla nakon potresa. Intenzivno se popravljaju krovovi, pronalaze smještajni kapaciteti za one koji su ostali bez krova nad glavom, dostavljaju namirnice onima koji po njih sami nažalost ne mogu otići…

Mnogo je to divnih ljudi i divnih djela na samom početku 2021. godine, a inicijativa koja nas posebno veseli i ulijeva nam povjerenje u bolje sutra ujedinila je sada već dobro poznatog humanitarca Brunu Lerotića i Instagram platformu #malainstabajka.

#malainstabajka je projekt, hashtag i Instagram profil koji je pokrenut na početku Adventa i koji je okupio domaće Insta kreativce, ujedinjene u tome da nam svojim maštovitim idejama zaokupe misli, donesu malo pozitive u ovu tmurnu svakodnevicu i učine da se osjećamo jednostavno dobro svakog dana u prosincu. Jedna za drugom, nizale su se odlične ideje naših blogera kako učiniti blagdane jednostavno nezaboravnima, a naposljetku projekta uslijedila je humanitarna akcija, kako bi se nekoliko izabranih obitelji u potrebi također omogućili blagdani, odnosno nova godina za pamćenje.

U međuvremenu nas je pogodio stravičan potres, a Bruno i #malainstabajka odlučili su humanitarno djelovati ne samo u smjeru obitelji za koje su inicijalno prikupljali novčane donacije, već i za brojne obitelji stradale u ovom potresu.

Cijela Hrvatska uplaćivala je novac na njihove donacijske račune posljednjih tjedan dana, što im je omogućilo da odmah djeluju i učine razliku za lokalno stanovništvo u stvarnom vremenu i na licu mjesta. Nabavljaju im sve od namirnica do smještajnih jedinica, a upravo je smještaj ono čega trenutno kronično nedostaje, pa Bruno i ekipa posljednjih dana od donacija kupuju čak i kamp kućice i kontejnere, kako bi najugroženije skupine poput staraca, obitelji s djecom i invalida koje su u potresu ostali bez kuća dobile svoj privremeni krov nad glavom.

Možda najbolja stvar njihove akcije, činjenica je da je sve vrlo, vrlo transparentno. Redovito se izvještava putem društvenih mreža sve one koji su donirali koliko je novaca prikupljeno te se računima pravda što je s doniranim novcem dosad učinjeno. Naposljetku, #malainstabajka i Bruno informiraju nas i o tome koliko je novaca preostalo i što s njime planiraju učiniti, odnosno kome će iduće pomoći.

Bruno je već danima na terenu i neumorno pomaže stanovništvu petrinjskog kraja, a na njegovom Instagram profilu također ćete pronaći provjerene i pouzdane informacije ako se i sami odlučite uskočiti u pomoć.

Što reći, osim da im želimo sreću u daljnjem radu i da su nam srca puna ponosa kada vidimo kako smo mali, a veliki onda kada je to najpotrebnije!

Podržite ih i vi

Novčana sredstva za njihove akcije u Petrinji i okolici uplatiti možete putem ove kampanje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori