Nažalost, ova bolest pogađa sve više mlađih muškaraca. Shvatimo ju ozbiljno
Nažalost, ova bolest pogađa sve više mlađih muškaraca. Shvatimo ju ozbiljno

Nažalost, ova bolest pogađa sve više mlađih
muškaraca. Shvatimo ju ozbiljno

Potpuno neopravdano, uz intimno zdravlje (i održavanje istog) vežu se brojne predrasude. Vrijeme je da odbacimo iste! Naime, iz godine u godinu, statistike su sve potresnije.

Najčešći novodijagnosticirani rak muškaraca u Hrvatskoj je rak prostate, od kojeg godišnje oboli oko 2.800 osoba. U većini slučajeva radi se o muškarcima starijima od 60 godina. Nažalost, sve je učestaliji i rak testisa, posebice u mlađoj populaciji. Prema aktualnim podatcima, karcinom testisa pogađa svakog tristotog muškarca vrlo mlade životne dobi, odnosno one od 15 do 35 godina starosti. Općenito govoreći, od raka testisa u Hrvatskoj godišnje oboli oko 200 muškaraca.

Obrati pozornost – na vrijeme!

Ako se otkrije u ranoj fazi, ovaj galopirajući karcinom je izlječiv neinvazivnim metodama koje ne utječu na reproduktivno zdravlje. Kod ranog pronalaska, tumori testisa izlječivi su u 95% slučajeva, a rizik od smrti kod njih je izuzetno mali.

Kako bi se rak testisa otkrio što ranije, muškarcima se preporučuje upoznavanje s ranim simptomima, učenje tehnike samopregleda testisa i razgovor s liječnikom u slučaju pojave simptoma poput pojave kvržice, bolne ejakulacije ili boli u predjelu trupa, donjeg dijela trbuha ili u preponama.

Jajoper

Trojica veličanstvenih

Važna stavka prevencije zasigurno je samopregled. Dovoljno ga je obaviti jednom mjesečno, a najbolje ga je napraviti upravo tijekom ili po završetku kupanja ili tuširanja. Tada su mošnje najopuštenije pa se promjene mogu najbolje uočiti.

A da bi kupanje bilo što ugodnije i za ovaj Movember su posebno osmišljeni Biobaza Jajoperi, namijenjeni svakodnevnoj higijeni muškaraca. Vrijeme je da upoznate Mixologist, Sportsman i Melem.

Biljno-voćni Mixologist predstavlja pravi osvježavajući užitak i dobro ga je imati pri ruci tijekom svakodnevne higijene. Osim što pobjeđuje neugodne mirise, ujedno njeguje, umiruje i obnavlja kožu.

Svim profesionalnim i rekreativnim sportašima sjajan će sparing partner postati Sportsman, čije esencije kadulje i naranče lako pobjeđuju tjelesne mirise, osvježavaju i bude sva osjetila, dok aloe vera i hemiskvalan brinu o osjetljivoj koži intimnog područja, istovremeno umirujući i obnavljajući kožu.

Posljednji u nizu noviteta u svijetu Jajopera donosi i zanimljivu suradnju s još jednim klasikom – Melemom! Ovaj  gel za intimnu njegu donosi vrlo nježnu formulaciju koja uklanja neugodne mirise, njeguje, umiruje i osvježava osjetljivo intimno područje. Tako postajete sam svoj melem za zdravlje!

Operite se s razlogom!

Dobro je poznata izreka Ono si što jedeš, a baš kao u odabiru namirnica, pri odabiru kozmetičih preparata važno je odabrati one zasnovane na prirodnim sastojcima. Već šestu godinu zaredom Biobaza predstavlja novu liniju prirodnih proizvoda za intimnu njegu, kojima ujedno apelira na mušku populaciju da se opere s razlogom!

Jajoperi su istovremeno praktičan, koristan, ali i zabavan poklon koji podsjeća  da zdravlje uvijek mora biti na prvome mjestu.

Foto: Pexels, Biobaza

Učitati još
Zatvori