Journal Man: Alexa Echo Loop najnoviji je oblik pametnog asistenta

Journal Man: Alexa Echo Loop najnoviji
je oblik pametnog asistenta

@amazon

Amazonovu Alexu ne moramo posebno predstavljati, svi znamo što znači imati pametnog asistenta i koje su njegove mogućnosti. Servis je to koji je u zadnje dvije godine postao prilično popularan jer dobar dio komandi prebacuje u glasovne naredbe pa tako kada dođete doma možete Alexi narediti da upali svjetlo, pusti glazbu i pogleda vaš kalendar. Upravo je Amazon za ovu jesen pripremio potpuno redizajniranu verziju Alexe koja ni manje ni više stane u prsten i naočale.

Uzevši u obzir da je Alexa vezana uz utičnicu i Internet, Amazon je odlučio napraviti verziju nosive tehnologije i prebacio ju u naočale koje nemaju kameru niti display staklo, već samo mikrofon i mini zvučnik koji vas sluša i u kombinaciji s vašim mobitelom bilježi podatke i izvršava zadatke poput komunikacije s osobnim asistentom i sl.

S druge strane, prsten ima mali gumb koji se pritisne, izgovori naredba, a on će vam potvrdno odgovoriti mini vibracijom. Baterija na Echo Loop prstenu traje gotovo jedan dan, što je puno uzmemo li u obzir veličinu. Samo odabrani mogu ga nabaviti po cijeni od 179 dolara, dok su Echo Loop frames naočale dostupne po cijeni od 180 dolara čija baterija traje ukupno 14 sati.

Valja naglasiti kako ova tehnologija dolazi tek kao pokusna verzija tako da će do masovne prodaje trebati pričekati koju godinu, no svakako je zanimljivo kako se polako, ali sigurno neki segmenti mobilne industrije odvajaju od uređaja i postaju zasebne jedinice koje bi u teoriji trebale harmonično funkcionirati uz ubrzani ritam života današnje populacije mladih ljudi.

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori