Zašto je avokado tako popularan

Nutritivno bogata namirnica postala je pravi hit posljednjih godina, a popularnost, ne samo medijsku, stekao je zbog svoje hranjive vrijednosti kao i zdravih sastojaka. Ako do sada niste, uvrstite ovu namirnicu u svoju svakodnevnu prehranu.

drewelizabeth

@drewelizabeth

Avokado je voće bogato mononezasićenim mastima i omega 3 masne kiselinama te sadrži oleinsku i linoleinsku kiselinu koje su učinkovite u smanjenju lošeg kolesterola, dok istovremeno povećavaju razinu dobrog kolesterola. Avokado sadrži folnu kiselinu i mnoštvo vitamina i minerala, a pruža puno više energije od banane. Ulje iz ploda avokada sprečava djelovanje slobodnih radikala, opasnih molekula koje oštećuju tjelesne stanice i uzrokuju prijevremeno starenje te nastanak brojnih bolesti.

avocadosfrommexico

@avocadosfrommexico

Avokado obiluje vlaknima koji su u svakodnevnoj prehrani nužni za reguliranje probave. Često ga nazivaju i Oprah-om Instagrama, baš zbog popularnosti koju je stekao kako među korisnicima koji šeraju slike putem društvenih mreža tako i svima koji vole eksperimentirati s prehranom ili su nedavno otkrili blagodati ovog tropskog voća.

memorandum

@memorandum

lifefreeandstylish

@livefreeandstylish

nutritilt

@nutritilt

avocado2

@willshealth

Foto: Instagram

0