Zdrava preporuka: Kokosovo ulje

Kokosovo ulje sve je popularnije zbog svojih izvanrednih svojstava te višestruke primjenjivosti. Idealna je niskokalorična namirnica kod redukcijskih dijeta jer tijelu daje brzu energiju te ubrzava metabolizam i pospješuje sagorijevanje kalorija. Lako se može svakodnevno koristiti kao energetski booster u dnevnim napitcima (zeleni kašasti sok, smoothie i sl.) kao dodatak žitnim kašama ili kao zamjena za masnoću u kolačima te u drugim jelima.

kokosovo ulje

Idealna je niskokalorična namirnica kod redukcijskih dijeta jer tijelu daje brzu energiju te ubrzava metabolizam i pospješuje sagorijevanje kalorija. Lako se može svakodnevno koristiti kao energetski booster u dnevnim napitcima (zeleni kašasti sok, smoothie i sl.) kao dodatak žitnim kašama ili kao zamjena za masnoću u kolačima te u drugim jelima.

Hladno prešano kokosovo ulje Kernnel je izuzetno kvalitetan izvor masnoća – sadrži više od 90% zasićenih masnih kiselina koje se vrlo lako probavljaju i apsorbiraju u organizam. Termostabilno je i stoga odlično za prženje i pečenje. Jelima daje fini okus te je idealno za kreiranje zdravih i ukusnih kulinarskih kombinacija.

kokosovo ulje

Ekstradjevičansko kokosovo ulje posebno se cijeni u njezi suhe kose i kože. Kosi pruža snažnu zaštitu i zaglađuje njezinu strukturu. Poznato je kako Indijci imaju čvrstu i sjajnu kosu, a jedan od razloga je zasigurno i tradicionalni tretman vlasišta upravo kokosovim uljem.

Jedan od najvrjednijih sastojaka kokosovog ulja je laurinska kiselina koja ima snažno antivirusno, antibakterijsko i antifungalno djelovanje te se, primjerice, koristi kod tretmana Candide. Lagano se probavlja te povoljno utječe na zdravlje probavnog sustava.

Ekstradjevičansko kokosovo ulje namirnica je koju svakako trebamo imati u svojoj kuhinji, radi gurmanskog užitka, ali i zbog zdravlja i ljepote.

Potražite u svim bio&bio trgovinama

0