Najljepše minimalističke haljine za jednostavan i elegantan wedding look u 2022.

Najljepše minimalističke haljine za jednostavan i elegantan wedding look u 2022.

Trendovi u svijetu vjenčanja neprestano se mijenjaju – od broja uzvanika, lokacije i uređenja prostora do zaručničkog i vjenčanog prstenja, vjenčanice, cipela i make upa. Svijet vjenčanja u 2022. godini obilježit će nove trendi vjenčanice koje će se istaknuti kao jedan od njegovih najsjajnijih i najzanimljivijih dijelova. U godini ispred nas, trend vjenčanica koje izlaze iz okvira klasičnih vjenčanica bez sumnje će se nastaviti, ali s dodatkom povratka nekoliko elementa koje povezujemo s klasičnom idejom vjenčanice.

Pregled najvećih trendova iz svijeta vjenčanica koji će obilježiti 2022. godinu donijeli smo vam ovdje, a danas donosimo fokus na jedan od trendova – minimalističke vjenčanice.

Neodoljiva privlačnost minimalizma

Vjenčanice su dugo godina pratile moto “što veće i raskošnije, to bolje”. Raskošni detalji i aplikacije, slojevi tila, puni krugovi, teške suknje i korzeti bili su minimalno jedan, ako ne i svi elementi koji su stvarali popularne modele. Iako raskošne vjenčanice još uvijek zauzimaju mjesto u većini kolekcija bridal dizajnera, posljednjih nekoliko godina donijelo je odmak prema jednostavnosti minimalizma. Popularnost jednostavnih vjenčanica dodatno je porasla tijekom dvije pandemijske godine u kojima su mnogi parovi birali manja i intimnija vjenčanja, a sukladno tome, mladenke su birale jednostavnije vjenčanice.

U 2022. godini vjenčanje će možda uključivati više uzvanika, ali jedno je sigurno – trend minimalističkih vjenčanica se nastavlja.

Najljepše minimalističke vjenčanice za 2022.

Od poznatih bridal brendova preko luksuznih modnih kuća i dizajnera do high streeta, nove kolekcije vjenčanica donijele su neodoljivo jednostavne, ali istovremeno vrlo posebne modele vjenčanica za sve ljubiteljice minimalizma. Među najpopularnijima istaknut će se jednostavne slip haljine, minimalističke vjenčanice s kratkim rukavima jednostavnih linija te vjenčanice u mini ili midi izdanju koje će biti odličan izbor za građansko vjenčanje. Bez obzira na dužinu, svima njima zajednička je jednostavnost linija, ali i poseban pomak koji im donose decentni detalji. Otvorena leđa, duboki V izrez ili spuštene naramenice i najjednostavnijoj vjenčanici daju im efektan izgled i onaj je ne sais quoi moment zbog kojeg ćete se u njoj osjećati posebno. Kada je o boji riječ, uz snježno bijelu, popularni izbor bit će i off-white nijansa.

U nastavku donosimo pregled nekih od najljepših minimalističkih vjenčanica.

Alex Perry
Max Mara Bridal
Max Mara Bridal
Khaite
Savanah Miller
Galvan
Vera Wang
Alex Perry
IVY & OAK
Savanah Miller
Savanah Miller
Galvan
Galvan
Clover London
Whistles
Whistles
RIXO
IVY & OAK
RIXO
Vera Wang
Ghost
Karen Walker
Max Mara Bridal
Max Mara Bridal
Uni Paris
IVY & OAK
TOVE Studio
Ghost
Clover London
Uni Paris
IVY & OAK
Clover London
Viktor & Rolf Mariage

Foto: Instagram, Clover London, Ghost, IVY & OAK, Karen Walker, Khaite, Max Mara Bridal, RIXO, TOVE Studio, Uni Paris, Vera Wang, Viktor & Rolf, Whistles

Učitati još
Zatvori