Kako je izgledalo jedno čarobno vjenčanje u istarskom Meneghettiju?

Kako je izgledalo jedno čarobno
vjenčanje u istarskom Meneghettiju?

Postoje vjenčanja i postoje vjenčanja. Govoreći o drugima, riječ je o onima koja gledamo s oduševljenjem, divljenjem, iz njih crpimo inspiraciju, a najčešće je jedini komentar koji na kraju možemo dati: wow. Još kad je na prvi pogled jasno da nije sve u lijepoj vjenčanici, uređenju u kojem je sve pomno isplanirano do posljednjeg detalja i ukusnoj hrani, već da tajna leži u prekrasnoj ljubavnoj priči, sve postaje još ljepše. Jednu takvu priču ispričali su nam Franka Radić i Josip Barišić. Franka ima 27 godina, dolazi iz Zagreba, a posljednjih godinu dana živi u Dubaiju, gdje radi kao financijski revizor. Josip ima 28 godina, također je iz Zagreba, a u Dubai se doselio tri mjeseca nakon Franke te radi kao brend menadžer.

Njihova ljubavna priča traje već 13 godina, od prve godine srednje škole, a Franka nam priča:

Josip i ja smo išli u istu srednju školu, zajedno smo studirali, a tijekom studiranja zajedno smo išli na studentske prakse i razmjene te tako živjeli u New Yorku, Hong Kongu, Londonu, Lisabonu, Parizu… Gdjegod smo išli po svijetu, uvijek smo se pratili. To je jedna prekrasna ljubavna priča koju smo željeli na jednako idiličan način pretočiti u naše vjenčanje, potpuno otvorenog uma i bez ograničenja tradicionalnog vjenčanja.

Znali su da žele nesvakidašnje intimno vjenčanje u boho stilu, uz najuži krug obitelji i prijatelja, a usto vrijeme izbjegavajući bilo kakvu tradicionalnu formu.

Tko je rekao da moram bacati buket, da vjenčanje mora biti preko 100 uzvanika, da prvi ples dolazi baš na početku ili da moramo imati bend?

U organizaciji vjenčanja vodili su se jednim ciljem – željeli su omogućiti gostima i sebi apsolutno savršenu zabavu u idiličnoj i opuštenoj atmosferi uz klapu, vrhunske sljedove večere, najkvalitetnije vino i deserte. Željeli su stvoriti atmosferu u kojoj će moći posvetiti pažnju jedni drugima i koju će zatim prepričavati danima i godinama.

Zaručili su se u veljači prošle godine, no s pripremama za vjenčanje počeli su tri mjeseca kasnije, odnosno tri mjeseca prije datuma vjenčanja, u svibnju. Njihova je želja bilo ljetno vjenčanje pa su krenuli u potragu za lokacijama na moru, od Dubrovnika do Istre, a Franka se prisjetila potrage:

Moram priznati da je pravi izazov pronaći lokaciju za vjenčanje do 20 uzvanika, a da se radi o vrhunskoj usluzi, smještaju i ambijentu. Nakon dugog istraživanja, zaključili smo da je Meneghetti savršen izbor. Meneghetti nam je omogućio točno ono što smo htjeli, savršenu i profesionalnu uslugu na razini koju do sad nismo vidjeli u Hrvatskoj, idilično okruženje na livadi između dva hrasta okruženi vinogradom i prekrasne sobe u kojima su se gosti odmorili i proveli nezaboravan vikend u Istri.

Budući da žive u Dubaiju, većinu detalja vezanih za haljinu, dekoracije, lokaciju i fotografiranje dogovarali su telefonski i e-mailom, a tijekom godišnjeg odmora uspjeli su se sastati najmanje jednom sa svima kako bi dogovorili preostale detalje. Nakon odabira lokacija, glavni je izazov bio kako od malog eventa od 20 ljudi napraviti impresivan setting s autentičnom atmosferom slavlja.

Tim iz JS Ateliera napravio je zbilja savršen posao s izvedbom vizualnog ambijenta. Odmah nakon prvog sastanka s JS Atelierom, prepoznali su sve moje želje. Inspiraciju smo pronalazili u puno drugih vjenčanja s Instagrama, a fotografije koje su mi se svidjele slala sam JS Atelieru i opisivala što bih htjela postići. Dekoracije su bile romantične i prirodne s boho rustic detaljima. Paleta boja cvijeća bila je bijela, zelena i maslinasta, uz drveni stol bez stolnjaka i zlatne detalje poput zlatnog pribora za jelo, podtanjura i čaša. Osim glavnog stola s prozirnim stolcima, imali smo i posebno ukrašen stol za finger food, a plesni podij bio je ukrašen s dva bijela lustera. JS Atelier nam je, osim s prekrasnim dekoracijama pomogao i s dodatnim kreativnim prijedlozima, pa smo tako kao zahvalnicu uzvanicima podijelili sadnice ružmarina s natpisom “Sve raste s ljubavlju” te je svaki uzvanik na svome stolu imao personalizirani meni.

Za dodatnu dozu čarolije, u ionako prekrasnoj atmosferi, pobrinula se dalmatinska klapa Monada koja je pjevala tijekom cijele večeri. Bez obzira na to što je svadba bila uistinu mala, Franka kaže kako treba imati na umu da i takvo vjenčanje zahtijeva razinu organizacije kao da se radi o mnogo većem broju uzvanika, a dodatnu kompleksnost u logistici donosi činjenica da većina suradnika, poput frizerke, vizažistice, fotografkinje i dekoratera s hladnjačom za cvijeće, mora doći iz Zagreba već tijekom jutra. Da bi imali fotografije kao dugo sjećanje na ovaj veliki dan, pobrinula se Josipa Uzelac. Franka kaže kako su za nju dobili brojne preporuke poznanika, a Josipu opisuje kao vrlo spontanu fotografkinju čije su fotografije ispale upravo onako kako su ih zamišljali.

Frizuru i make up Franka nije htjela prepustiti slučaju:

Za frizuru je zaslužna Teuta Mesaroš iz salona Teuta koja je usred godišnjeg odmora došla k nama u Meneghetti. Moja želja bila je imati opuštene romantične valove, a Teuta mi je želju savršeno ispunila. Za make up je zaslužna vizažistica Dajana Pajkić. Dajana je prema mojoj želji napravila prirodan look koji je izgledao svježe tijekom cijele večeri. Teuta i Dajana su prave profesionalke i oduvijek sam imala ogromno povjerenje u njih.

U potrazi za savršenom haljinom, Franka se nije mogla odlučiti između haljine s potpisom LeiLou i one brenda La Jupe. Na kraju je kupila obje, što se pokazalo kao pun pogodak. Lei Lou haljina bila je nešto duža, elegantnija i glamuroznija, ali ni blizu klasičnim, širokim vjenčanicama. Nosila ju je za vrijeme crkvene ceremonije u Balama. Haljinu je upotpunila cipelama s visokom potpeticom u nude boji. Kraću i opušteniju La Jupe haljine otvorenih leđa odjenula je nakon povratka u Meneghetti za večernju zabavu.

Pazila sam da haljine budu usklađene i da prate jedna drugu pa su tako obje imale isti čipkani uzorak listića što je odlično odgovaralo našem vjenčanju u prirodi. Iz visokih potpetica preobula sam se u jednostavne sandale s punom petom kako bi mi bilo ugodnije tijekom večeri. Za kraj, u kosi sam nosila prekrasnu Perlet ukosnicu, priča nam Franka.

Josip je nosio crni elegantan smoking iz Boggija, a Frankina kuma Anđela Radovčić također je bila prekrasna. Anđela i Franka najbolje su prijateljice od prve godine faksa, a Anđela je Franki bila i prva osoba s kojom se savjetovala u vezi organizacije vjenčanja. Frizuru i make up za kumu su također radile Teuta i Dajana, a nosila je haljinu Needle & Thread.

Franka je kao poseban highlight cijele večeri izdvojila slastičarske kreacije Dragane Kovačević iz Meneghettija:

Dragana je vrhunska slastičarka sa svjetskim desertima zbog čije torte i deserata smo padali sa stolica.Svi su uzvanici bili oduševljeni vjenčanjem s nevjerojatnom spoznajom kako malo vjenčanje može biti tako čarobno i zabavno.

Razlog tome je što smo uspjeli svaki detalj našeg vjenčanja prilagoditi svakom našem gostu. Na kraju, sve je proteklo u savršeno opuštenoj atmosferi, uz puno zabave, pjevanja i plesa do jutra. Danas, desetak dana dana nakon vjenčanja, naši se dojmovi još ne smiruju i jedino o čemu pričamo je naše vjenčanje, zaključila je Franka.

franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić
franka radić

Foto: Josipa Uzelac

Učitati još
Zatvori