Bajkovito mikro vjenčanje na jednoj od najljepših dubrovačkih lokacija

Bajkovito mikro vjenčanje na jednoj od
najljepših dubrovačkih lokacija

Vjenčanja danas svakako ne izgledaju isto kao prije dvije godine – zabrane okupljanja i ograničavanja broja gostiju popularizirala su intimna okupljanja u društvu najmilijih. U nastavku donosimo prijedlog lokacije i sve prednosti koje vam može pružiti micro wedding.

Ideja za bajkovito mikro vjenčanje u Dubrovniku

Bogatu povijest te neprocjenjivu ostavštinu koju Grad nesebično pokazuje svojim brojnim posjetiteljima, ne treba posebno naglasavati. Ipak, neke su lokacije malo skrovitije, intimnije i manje poznate široj masi. Upravo je jedna od takvih Ljetnikovac Rešetar – Svilocossi – Gjivoje. Smješten nadomak staroj jezgri, no ipak odvojen od gradske vreve visokim kamenim zidovima, ovaj ljetnikovac prava je mala oaza mira, savršena za vaše vjenčanje iz snova.

Vođena tom idejom, organizatorica događanja i vjenčanja, Marcela Ban okupila je kreativce iz industrije da zajedno što vjernije prikažu sve prednosti ove nevjerojatne lokacije. Romantične i bezvremenske fotografije potpisuje Marija Laća, svoj izniman talent u kuhinji demonstrirao je head chef Darjan Urdih koji vješto pretače klasične dubrovačke recepte u moderna jela, dok je šlag na kraju cijele priče bila unikatna torta lokalne pastićerije Mala truba. Uz specifičnu estetiku ljetnikovca savršeno se sljubila romantična vjenčanica koju potpisuje ugledni modni dvojac Envy Room, a tradicionalni nakit Farac jewerly dodatno je obogatio ovu dubrovačku priču.

Ovaj impresivan kompleks je puno više od samog ljetnikovca – u samom srcu se nalazi kapelica posvećena svetoj Katarini, idealna za intimnu ceremoniju vjenčanja. U slučaju da ipak preferirate vjenčanja na otvorenom, u blizini kapelice se nalazi prostrana kamena šetnica ukrašena kamenim stupovima oko koje padaju raskošni kaskadni vrtovi prepuni tradicionalnog mediteranskog bilja.

Ljetnikovac iz 17. stoljeća kao savršena lokacija

Upravo zbog specifične organizacije prostora, kamenog inventara i stilskih karakteristika, ovaj ljetnikovac predstavlja izuzetan primjer graditeljstva iz 17. stoljeća i uživa titulu jedne od vrijednih spomeničkih cjelina grada Dubrovnika. Tako za vaš poseban trenutak možete odabrati upravo jednu od intimnih terasa, prožetu mirisima palmi, limuna, naranči i loze, obojanu šarenim cvjetovima bogumile i crvenog koralja, dok uživate u impresivnom pogledu na Dubrovačke zidine i tvrđavu Lovrijenac.

Tradicionalna jela i romantična dekoracija

Nakon ceremonije, možete se opustiti i uživati u večeri koju za vas, po dogovoru, može pripremiti privatni chef. Tradicionalna jela dubrovačkog kraja pripravljena na moderan način će zasigurno zaokružiti cjelokupni dojam i dočarati jedinstven spoj stare arhitekture i modernog doba koji ovaj ljetnikovac pruža. Također, osim vjenčanja, ljetnikovac je savršena kulisa i za cocktail party, ručak s najmilijima ili višednevno druženje.

SUDIONICI:

Organizacija i ideja: The art of small Gatherings & Dubrovnik wedding inspiration 

Modeli: Paola i Almir 

Foto: Marija Laća

Frizura: Hair & make up salon Ana

Učitati još
Zatvori