Saznale smo koje cvijeće biraju proljetne mladenke

Saznale smo koje cvijeće biraju
proljetne mladenke

Epidemiološka situacija u svijetu unijela je brojne promjene u svakom segmentu života pa tako i u organizaciji vjenčanja. Velika vjenčanja zamijenjena su intimnim ceremonijama u krugu najmilijih. No, poznati zagrebački studio Cvit Happens nam otkriva da mladenci nikako ne žele odustati od elegancije i svečanosti pa su zato cvjetni aranžmani još posebniji i raskošniji. Mladenci više pažnje posvećuju detaljima i individualnom pristupu svakom gostu – govori nam Antun, glavni dizajner. Planirate li i vi uploviti u bračne vode, nastavite čitati.

Božuri su godinama bili najpopularniji odabir proljetnih vjenčanja, ali ove sezone za to mjesto bore se jedinstvene anemone i raskošne ranunkule.

ANEMONE

Ovi jedinstveni cvjetovi poznati su po svojim nježnim laticama i odvažnim, tamnim središtima. Najpopularnija sorta anemona odlikuje se svijetlim bijelim laticama i tamnocrnim centrima, što je čini savršenim izborom ako želite unijeti dozu luksuza u pastelnu paletu. Osim ljubičaste i bijele, anemone su također dostupne u mnogim drugim bojama, uključujući ružičastu, bogatu ljubičastu, bordo, pa čak i svijetloplavu. Studio Cvit Happens koristi bijele anemone OPG-a Tičinović.

RANUNKULE

Zbog njihovog romantičnog oblika i razbarušenih nježnih latica vrlo često mijenjaju božure. No, ranunkule su prilično izdržljiv cvijet zbog čega će biti savršeni odabir za vaš vjenčani buket i revere. Ne trebate brinuti o stilu vjenčanja jer su ranunkule dostupne u gotovo svim bojama! Pronašli smo OPG Tičinović koji se mogu pohvaliti najpoznatijim talijanskim sortama ranunkula cloni: Hanoi, Confetto i Grand pastel. Posebno nas se dojmilo što su Boris i Josip Tičinović, koji stoje iza branda, nastavili dugogodišnju tradiciju svoje obitelji. Roditelji su Borisu i Josipu usadili veliku ljubav prema cvijeću koju nisu uspjeli sakriti ni u razgovoru sa nama. Boris nam otkriva kako je ovo već treća generacija koja s ljubavlju uzgaja najposebnije sorte. Prvi cvijet zasadio je njegov djed još 1965. godine, a od tada su zaslužni za široku paletu boja koje mladenke mogu ukomponirati u željeni stil svog vjenčanja.

Cvit happens još jednom nas je inspirirao za proljetnu dekoraciju koja oduzima dah. Upravo kombinirajući popularne anemone i ranunkule, proljetne grane i pokoji tulipan. Paleta je nježna i vesela, a uz odabir pravog bešteka i tanjura vaš stol će ostati u pamćenju svih nazočnih.

Proljetni raskoš nastavio se i u odabiru cvijeća za vjenčani buket. Donosimo vam čak dva različita pristupa – za romantičarke, ali i za malo odvažnije mladenke. Pogledajte samo kako bajkovite vjenčanice s potpisom domaće dizajnerice Sandre Haddad, s lakoćom mijenjaju stil ovisno o formi buketa. Zato osim odabira pravih tonova cvijeća, uvijek vodite računa i o obliku. Stroge forme pravi su izbor kada je tema klasična elegancija, dok će opuštene forme bolje pristajati uz boho, greenery, romantični i mediteranski stil vjenčanja.

Dekoracije: Cvit Happens

Cvijeće: Boris Tičinović

Vjenčanice: Sandra Haddad

Posuđe: Il Secondo

Fotografije: Marija Laća

Učitati još
Zatvori