Prva kolekcija vjenčanica poznate hrvatske dizajnerice

Prva kolekcija vjenčanica poznate
hrvatske dizajnerice

_MG_6187-Edit

Poznata dizajnerica Ana Maria Ricov, koja modnu publiku osvaja svojim unikatnim komadima, koji oduševljavaju svojom opuštenom elegancijom, po prvi put se okusila u bridal kolekciji.

Ona na prvi pogled predstavlja sve ono što njen dizajn je: originalan, neopterećen modnim trendovima, elegantan i ženstven na jedan posve drugačiji način.

Upravo takvoj mladenki se uspješna obraća Ana Maria Ricov. A za svoju novu modnu priču upravo je odabrala jednu takvu djevojku – poznatu modnu novinarku i blogericu Anu Bacinger koja od glave do pete utjelovljuje njenu viziju mladenke koju je u novoj kampanji oživjela fotografkinja Doris Fatur, dok je za make up bila zadužena Petra Sever, a za frizuru Katica Topčić.

_MG_6239-Edit

AMR vjenčanica se bazira na ležernom, funkcionalnom te vizualno atraktivnom pristupu koji se odlično uklapa u neformalna i netradicionalna vjenčanja opuštene atmosfere. Kreativna ideja je haljinom dati osjećaj nesputanosti i slobode, a opet ostaviti dojam posebnosti i elegancije.

“Bridal kolekcija nastala je vrlo spontano, a ponajviše kao slijed želja mojih vjernih klijentica koje bi nerijetko tražile da im u svom duhu stvaranja osmislim vjenčanicu. Stoga je uz najiskrenije namjere nastala ova bridal kolekcija koja je osmišljena za moje drage suvremene, samouvjerene i moderne žene koje teže suptilnom i nenametljivom stilu”, naglašava Ana Maria Ricov.

_MG_6276-Edit

A tko može bolje utjeloviti AMR mladenku nego Ana Bacinger, koja godinama oduševljava svojim unikatnim modnim pristupom, kojeg je pretočila i na posebnom blogu Little Wedding Paradise na kojem predstavlja svoju viziju moderne mladenke. “AMR vjenčanice su sanjive i romantične, jednostavno drugačije. Kod pomislim na vjenčanje i na vjenčanicu u glavi mi je neko neopterećeno druženje na otvorenom, u udobnim cipelama, s razbarušenom kosom i nježnim cvijećem. Haljina u kojoj se mogu micati i uživati… A sve njezine su upravo takve”, izjavila je Ana Bacinger.

_MG_6418-Edit

A to potvrđuje i sama dizajnerica koja naglašava kako se svojom prvom bridal kolekcijom htjela odmaknuti od standardne princess forme s puno tila koja često sa sobom nosi poteškoće prilikom samog kretanja. Fokus je stoga stavljen na jednostavnu formu, fine i elegantne tkanine te vještu i preciznu izradu. Bijeli i srebrni komadi asimetričnog i lepršavog kroja s decentnim crnim akcentima uvode u jednu sasvim novu dimenziju razigranog i nepretencioznog glamura. U kolekciji se mogu pronaći potpuno minimalistički modeli, koji imaju naglasak na kroju i zanimljivoj tkanini, te oni kompleksnijeg i slojevitog kroja koji sugeriraju promjenjivu i lepršavu formu. Kroz modele se protežu najfinija reljefna prozračna svila, makrame čipka, viskozni žoržet te svileni organdi.

_MG_6446-Edit

Unatoč najfinijem materijalu, preciznoj ručnoj izradi i custom made pristupu, dizajnerica je htjela svoje vjenčanice učiniti pristupnima svih mladenkama te je sukladno tomu kreirala i cijene koje se kreću od 2.500 kn do 5.500 kn. “Iznimno sam sretna što Ana Bacinger predstavlja prvu AMR bridal kolekciju. Od prvog dana kada smo se upoznale, a to sada broji sigurno desetak godina, oduševljava me svojim eklektičnim i neopterećenim stilom. Ana je tip žene koja je na najbolji mogući način utjelovila AMR bridal viziju. A to je svaka žena željna drukčijeg, jednostavnog i nepretencioznog pristupa odijevanju”, ističe Ana Maria Ricov. Radeći na svom blogu Little Wedding Paradise, Ana Bacinger se svakodnevno susreće sa željama modernih mladenki. Ističe kako su sve popularnije one vjenčanice koje su stvorene za mala vjenčanja i intimna slavlja.

_MG_6649-Edit

“Trendovi u vjenčanicama se mijenjaju svake sezone, no Hrvatice u globalu vole klasiku. Ipak sve veći broj budućih mladenki traži nešto drugačije i jednostavnije, nešto poput nove AMR bridal kolekcije”, za kraj naglašava Ana Bacinger.

Novu bridal kolekciju potražite u AMR showroomu na adresi (Vodnikova 8, Zagreb / 11:00-18:00) ili naručiti putem službene web stranice www.anamariaricov.com ili Facebook stranice https://www.facebook.com/Ana-Maria- Ricov-171214292907856/ ili Instagram profila https://www.instagram.com/anamariaricov_official/.

_MG_6819-Edit

_MG_6889-Edit

_MG_7229

_MG_7283-Edit

_MG_7344-Edit

_MG_7414-Edit

_MG_7497-Edit

Foto: Doris Fatur

Model: Ana Bacinger / Little Fashion Paradise / Little Wedding Paradise

Make up: Petra Sever

Kosa: Katica Topčić (Kevin Murphy)

Učitati još
Zatvori