Superfood pahuljice za doručak

Doručak, kako sam već tisuću puta navela – moj najdraži obrok u danu, ujedno je i inspiracija za današnji recept. Osim što jako volim doručak, volim i slatki doručak. Vjerojatno još iz razdoblja kada sam jela i priznavala samo Čokolino. 🙂

pahuljice7

Granola, pahuljice, palačinke, sve dolazi u obzir! Nedavno sam probala pahuljice koje su me oborile s nogu! Iako vjerojatno nikome nije nepoznanica kako sami možete složiti svoje, sastojci i kombinacija istih je ključna. Bogate superfood sastojcima, jednostavne i bez ikakve prethodne pripreme, ove pahuljice su idealne za svaki početak jutra. Sve što trebate je ubaciti sastojke u posudu, dobro promiješati i vaša savršena, jutarnja mješavina je spremna.

pahuljice4

Iako posjedujem natprosječnu količinu superfood sastojaka koje sam kupovala malo po malo (trajalo je to mjesecima) nedavno sam naišla na lucumu. Otkriće! Lucuma je kvalitetan izvor ugljikohidrata i dijetalnih vlakana koji će poboljšati probavu, a sadrži i značajnu količinu vitamina B3 i željeza. Ono što bi možda nama bilo najinteresantnije je da je slatka te ima okus kao, primjerice, javorov sirup te se iz navedenog razloga koristi najčešće u slasticama.

pahuljice1

Lucuma je voće, podrijetlom iz dolina Anda u Peruu, a fini prah se dobiva od organski uzgojenih voćki koje se pažljivo beru i odabiru, te se nakon toga čiste, gule, suše te melju. I pravi je izbor za ove superfood pahuljice!

pahuljice5

Potrebno je:
300 g zobene kaše
50 g brazilskog oraha
50 g pekan oraha
50 g goji bobica
50 g chia sjemenki
50 g kokosovih mrvica
2 žlice lucuma praha
1 žlica cimeta

pahuljice6

Priprema:
U 2 dcl zagrijanog bademovog mlijeka dodajte željenu količinu pahuljica, otprilike 4 žlice. Ostavite da omekšaju 10-15 minuta. Narežite bananu ili drugo voće po želji. Po potrebi dodatno zasladite 1 žličicom meda.

pahuljice2

Uživajte! 🙂

0