Sočni sendvič od bezglutenskog kruha

Već dosta dugo znam za kruh od jaja i sira zvan ‘Cloudy’ kruh ili ako pratite nutricionisticu Anitu Šupe znate ga pod ‘Oopsie’ kruh. Ali nikad do sada ga nisam spremala, ne znam ni ja zašto. Odnedavno ga je prijateljica počela jesti i svaki put kad se čujemo i pitam je što radi, ona peče ‘Cloudy’ kruh. 🙂 Tako prije par dana, nisam imala volje previše kuhati i sjetila sam se kruha. Taman za sendvič!

bezglutenskisendvic1

Vrlo je jednostavan, zaista ima neku laganu, lepršavu strukturu i puno je bolji kada ga jedete u kombinaciji s nečim, iako možete ga jesti i samog. Ako ga jedete samog, osjete se jaja, inače ne.

bezglutenskisendvic5

Sve na što trebate obratiti pozornost je da prilikom miješanja bjelanjak ostane poput oblaka, da ga ne ‘premiješate’. Ali zaista nije problem. Kombinirajte ga sa svojim najdražim namirnicama i obogatite povrćem. Evo mog prijedloga!

bezglutenskisendvic4

Sastojci za ‘Cloudy’ kruh (8 komada):
3 jaja
105 g Philadelphia sira
1 g praška za pecivo
Prstohvat soli

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Smiksajte bjelanjke i sol u čvrsti snijeg. Posebno smiksajte žumanjke i sir. Zatim smjesu sa žumanjcima dodavajte postepeno u smjesu s bjelanjcima te lagano miješajte dok smjesa ne postane ujednačena.

bezglutenskisendvic2

Žlicom oblikujte kruščiće te ih pecite 15-20 minuta. Vjerovatno ćete morati peći 2 ture jer vam neće sve stati iz jednog puta.

bezglutenskisendvic3

Sastojci za sendvič:
Salata (rukola, matovilac, potočarka itd.)
Mozzarella
Dimljeni losos
Mljeveni orašasti plodovi
Himalajska sol
Crni krupni papar
Maslinovo ulje
Aceto balsamico

bezglutenskisendvic9

Posložite redom: kruhić, salata, maslinovo ulje i aceto, sol i papar, mozzarella, losos, orašasti plodovi, zatim dva kruhića, ponovite sve sastojke počevši od salate i na kraju kruhić. Navedena količina je za 2 bogata sendviča.

bezglutenskisendvic7

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! 🙂

bezglutenskisendvic10

bezglutenskisendvic6

0