U najnepovoljnijoj godini za vjenčanja odlučili su napraviti preokret

U najnepovoljnijoj godini za vjenčanja
odlučili su napraviti preokret

Nakon više nagrađivanih dokumentarnih filmova i reklama stvorili su svoj mali brend, privatan projekt nazvan Nomad Diaries. Oni su Josipa i Tin: mladi bračni par, najbolji prijatelji, zaljubljenici u putovanja i partneri u Nomad Diaries • Wedding Films.

Prošla godina, čudnovata 2020., posložila se neočekivanim tijekom, ali je donijela neke nove ideje i započela drugačije trendove u vjenčanjima. Iako je godina bila nepristupačna za stvaranje novih ideja, Josipa i Tin su odlučili zajahati ovaj val i iskreno ponuditi svo znanje i ljubav koje gaje prema pričanju priča i kadriranju emocija. I stvorili su brend koji je odraz njih samih i ljubavi prema stvaranju. Brend koji prikazuje vas, samo vas i vaš trenutak.

Upoznajte Nomad Diaries.

  • Što vas je potaknulo da iz jedne snimateljske branše pređete u drugu? I to baš u godini koja je za vjenčanja bila prilično nepovoljna?

Potaknula nas je činjenica da napokon imamo vremena do zadnjeg detalja isplanirati i složiti sve što nam je potrebno kako bi pokrenuli ono o čemu već dugo razmišljamo, a to je snimanje wedding filmova onako kako ih mi vidimo.

Iako smo se do sada ponajviše bazirali na komercijalna snimanja kao što su manje reklame, glazbeni spotovi i dokumentarni filmovi, odlučili smo više pažnje posvetiti našem privatnom projektu koji smo nazvali Nomad Diaries • Wedding Films. Iako je 2020. bila loša godina za bilo kakvo pokretanje novih poslova vezanih za wedding industriju bila je to ujedno i velika prilika da se predstavimo i lagano gradimo odnos s budućim mladencima.

  • Ima li zajedničkih crta u pristupu dokumentarnim videima koje ste do sada snimali i videima vjenčanja? Je li prijelaz bio prirodan ili je tražio veću prilagodbu u načinu snimanja i opremi?

U današnje vrijeme moderno je dodavati nazive kao cinematic, cinematography i ne odmicati se previše od dobrih starih i utemeljenih korijena kako bi wedding film ili video trebao izgledati.

Ono što povezuje naše filmove i dokumentarne filmove koje smo radili je jedna čvrsta spona pričanja priče, kadriranja koje vas vodi u tu priču i igra svjetlosti. Svako vjenčanje je posebno, a vode ga ljudi i emocije koje ne možete kontrolirati niti namještati, kao što je i slučaj u dokumentarnim filmovima. Ovisite o trenutku koji morate zabilježiti i prikazati ono iskreno što nam i sam trenutak predstavlja.

Vjerujemo da je to najveća razlika naših filmova od trendova koji su trenutno u snimanju vjenčanja.

  • Što je potrebno za dobar wedding video?

Ideja. Ljudi. Zvuk. Emocije. Priča. Karakteristične boje filma. Ne nužno tim redoslijedom.

Ono što je bitno je cjelokupan pristup, od samog početka je važno upoznavanje budućih mladenaca i njihovih karaktera. Na temelju toga možete već vidjeti i stvarati ideju kako biste ih što bolje predstavili i ulovili kamerom u važnom trenutku.

Zvuk koji se koristi u wedding filmu, bio to ambijentalni zvuk, snimanje govora ili glazba mora biti na razini. Zvuk sam može voditi i više od pola filma.

Kao što je zvuk važan čimbenik, važno je i stvarati priču koja je pravi prikaz emocija i ljudi. Priča koja se ne vodi po redoslijedu događaja ako nije potrebno, već ulazi u stvaranje osjećaja ljubavi i sreće koja se slavi. Da bi zaokružili cijelu priču potrebne su tehnike kadriranja i jedinstven izgled cijelog filma. Naši filmovi baziraju se na blagim, pastelastim tonovima koji oslikavaju neku vrstu „vintage“, analognih snimaka koje smo nekada mogli gledati na starijim kamerama. Tko zna, možda jednog dana i snimimo koje vjenčanje u potpunosti na film!

  • Kakav je vaš pristup snimanju, što mogu očekivati mladenci koji vas angažiraju?

U poslu i privatnom životu oboje se držimo jednostavnosti pa to prenosimo i u naše filmove. Parovi s kojima radimo su nas takvima i upoznali – pratimo njihov tempo, savjetujemo prirodnost ispred poziranja i opušteno hvatamo trenutke. Svi oni koji su sramežljivi pred objektivom (ima nas još!) nemaju razloga za brigu jer ne postoji krivi profil, niti kriva rečenica, niti krivi pokret… Zvuči kao klišej, ali nije bez razloga, iskren osmijeh i detalji od kojih je sačinjen vaš dan vjenčanja su jedino što je važno.

Najbolji dio vjenčanja je spoznaja da svoju sreću dijeliš s najdražim osobama na ovom svijetu. To smo i sami nedavno doživjeli i osjećaj je poseban. U svakom trenutku dana vjenčanja možemo se poistovjetiti s mladencima, znamo za male nervoze, knedle u grlu i suze radosnice. Na dan vjenčanja toliko je detalja, a u njima značenja koja neće shvatiti samo onaj tko je cijepljen protiv njih.

  • Kakva predviđanja imate za industriju vjenčanja u 2021. godini?

Dobra. Ne vjerujemo da će eksplodirati nakon 2020., već da će biti dobra uvertira u 2022. koja bi mogla biti pravo osvježenje nakon svega. Još je mnogo nesigurnosti oko trajanja mjera i načina na koji će se nastaviti odvijati 2021. godina. Treba se prilagoditi situaciji i pametno iskoristiti vrijeme, to je jedina opcija na koju sigurno možemo računati.

Idealna prilika da oni koji tek kreću u wedding industriju lagano uđu bez previše nagomilanih datuma i pokažu ono što znaju!

  • Kakva vjenčanja su vama, osobno, najdraža?

Ona koja snimamo, hahaha ☺

Volimo vjenčanja koja ne podliježu strogim „pravilima“ kako bi vjenčanja trebala izgledati. Na takvim vjenčanjima mladenci, pa u tom trenutku i gosti, su opušteniji jer je sve više-manje kreirano onako kako njima odgovara. Ako se vjenčanje organizira bez prevelikih „mora se“ i „to je tako“, sve se odvija u prirodnom, opuštenom ritmu i u tom trenutku dobivate ono najiskrenije.

Moramo priznati da su nam draža manja vjenčanja jer tada lakše vidimo cijelu situaciju i brže ćemo prepoznati gdje moramo biti za trenutak-dva. Na kraju svega, bitno je da su mladenci zadovoljni time kako je protekao njihov dan. Da imaju uspomenu koju neće premotavati te da s veseljem iznova i iznova gledaju svoj wedding film.

Više o Josipi i Tinu te kako ih bukirati možete saznati na:
službenoj stranici – www.nomad-diaries.com
Instagramu – nomaddiaries_weddingfilms
Facebooku – Nomad Diaries • Wedding Films
Pinterestu – Nomad Diaries • Wedding Films

Foto i video: Nomad Diaries

Učitati još
Zatvori