Ovako to izgleda kad tri fotografa hvataju iste kadrove jednog vjenčanja

Ovako to izgleda kad tri fotografa hvataju
iste kadrove jednog vjenčanja

Sezona vjenčanja je u punom jeku. Velika većina parova odlučuje se za svoj veliki dan upravo u ljetnim mjesecima tražeći idealnu priliku za savršen dan na otvorenom. Detalji se planiraju mjesecima unaprijed, a jedna od najvažnijih stavki je pronalazak fotografa. Želite li taj datum pamtiti samo po najboljem, onda će estetika fotografa kojeg odaberete samo upotpuniti atmosferu da sve bude savršeno i da s veseljem kasnije pregledavate fotografije.

Za sve koji misle da to i nije toliko bitno jer fotografija je naposljetku samo fotografija, donosimo jedan projekt koji će vam pokazati koliko drugačije viđenje iste scene mogu imati tri različita fotografa. Svaka sa svojim fotoaparatom i drugačijom estetikom, Marija Laća, Senja Vild i Natalija Miladinović odradile su tri izazova fotkajući jedno improvizirano vjenčanje, a rezultate ćete vidjeti u nastavku.

Tri fotografa – jedno vjenčanje

Kako je nastala pozadina za vjenčanje iz snova? Vruće, duge ljetne noći inspirirale su cijeli tim na sanjivo vjenčanje pod zvijezdama. Neodoljivu scenografiju za vjenčanje na otvorenom pronašli su na mjestu već odavno poznatom svim pravim gurmanima – restoranu Rougmarin. No, ovo nije običan styled wedding shoot koji prikazuje pomno isplanirane detalje i kontrolirane uvjete. Ovo je članak koji baš svaka mladenka treba pročitati.

Princ na bijelom konju, fina hrana, veseli prijatelji… ali tko će uhvatiti sve te važne trenutke? Mladenci često misle da to nije tako težak odabir i da je rezultat isti neovisno o fotografu. Kao nastavak na projekt Two Photographers – One Model dinamični duo koji stoji iza imena IMPROVISION pokazat će vam koliko ste u krivu!

Proširile su priču i postavile novi izazov – „I DO!“ KROZ 3 OBJEKTIVA!

Dekoracija i organizacija u režiji Cvit Happens studija za vjenčanja i evente bila je pozornica na koju su nastupili zaljubljeni mladenci, a iza kulisa je radila vojska stručnjaka od frizure do slatkog stola. Cilj projekta je prikazati da istu scenu, u ovom slučaju vjenčanje, svaki fotograf interpretira na svoj način.

Prvi izazov

Fotografiranje mladenaca na samo 10 minuta, 1 fotograf

Senja Vild lijevo, Marija Laća centar, Natalija Miladinović desno

„Moj cilj je dostaviti fotografije pune emocija, nastale s minimalno poziranja. Volim uhvatiti mladence nespremne, dok su najopušteniji i iz njih zrači istinska zaljubljenost i sreća“ – izjavila je Marija Laća, jedna od osnivačica projekta.

Drugi izazov

10 minuta, isti setup, tri fotografa zajedno!

Senja Vild lijevo, Marija Laća centar, Natalija Miladinović desno

Natalija Miladinović, koja je iz Beograda doputovala kao pojačanje ovogodišnjem Improvision projektu, otkrila nam je da je ovo odličan trenutak za pronaći inspiraciju i napuniti baterije za novu sezonu predivnih vjenčanja.

Treći izazov

Ista scena, samo jedan pokušaj – jedna fotografija!

Senja Vild lijevo gore, Marija Laća desno, Natalija Miladinović lijevo dolje

Svaki fotograf ima svoju viziju i nit koju lovi kroz objektiv. Zato se posvetite pronalasku idealnog fotografa koji odgovara vašoj estetici jer, kao što ste upravo vidjeli, ista scena ne znači isti rezultat. Vaš najsretniji dan u životu zaslužuje album prepun bajkovitih uspomena kojem ćete se uvijek rado vraćati.

Koliko ta vizija i finalni produkt zapravo mogu biti različiti, procijenite sami:

Fotografije: Senja Vild

Fotografije: Marija Laća

Fotografije: Natalija Miladinović

Za kraj smo pitali Senju Vild, jednu od osnivačica Improvisiona, planiraju li i dalje širiti projekt? “Naravno, ovo je odličan način za povezivanje i učenje. Cilj nam je okupiti što više fotografa i svakim novim projektom razvijati strast i probijati neke nove granice!”

Foto: Marija Laca | Senja VildNatalija Miladinović
Cvijeće i dekoracija: Cvit Happens | Kofer. | Invite Dizajn
Vjenčanica: ENVY ROOM
Video: Margot
Šminka: Maja Gligorić
Frizura: IVICA
Slatki stol: Meet Mia
Lokacija: rougemarin.hr
Modeli: Tea Šimić i Matija Miletić
Oldtimer: Mr. President – najam oldtimera

Učitati još
Zatvori