Orijentalno vjenčanje u hrvatskoj pustinji

Orijentalno vjenčanje u hrvatskoj pustinji

U želji da istražimo najneobičnije dijelove hrvatske i istražimo mogućnosti elopement vjenčanja u hrvatskoj ovo mjesto pokazalo se kao pravi izazov i velika neistražena lokacija koja nudi tako puno. Pustinja usred Hrvatske, pustinja u Europi, znamo da nije jedina ali je jedinstvena jer ima endemske vrste, jer ima u malom okruženju takav divan krajolik i nevjerojatne boje pijeska. Putovati u okvirima vlastite zemlje na neistraženo, neuobičajeno  i egzotično svakako je bio najslađi izazov ove godine. 

Dakle ispred sebe smo imali pustinju i nekoliko hrabrih entuzijastičnih ljudi koji su usprkos svemu što je u tom trenutku gorilo u cijelom svijetu i oko nas, dijelilo istu entuzijastičnu misao i želju za stvaranjem i želju za dalje i bolje. 

Vjenčanje inspirirano Orijentom

Žudjeli smo za jakim entuzijastičnim bojama, jer nam je svima trebalo optimizma. Žudjeli smo za drugačijim pristupom i drugačijim odabirom kolaža. Oker žuta se nekako hrabro izdigla od ostalog izbora boja. Sada smo trebali jak kontrast. U izboru divnih hrvatskih dizajnera Envy room dvojac nas se posebno dojmio svojom kolekcijom. Divna roza haljina otvorenog proreza koja diskretno otkriva trbuh, voluminozna, urbana i izvan uobičajenih okvira vjenčane mode bila je pravi pogodak. Savršena struktura tkanine koja ima divan končani reljef, neodoljivo je podsjećala na faunu dravske pustinje. Već u samom startu sve se savršeno poklopilo. 

Ona je morala biti bezvremenski zadivljujuća, pomalo orijentalna i morala je doći u paru, bez prave ljubavi na setu nismo ni razmišljali o snimanju. Volimo parove i volimo sinergiju koju par donese na scenu. Ana i Marin pokazali su se kao divan odabir. Sinergija njih dvoje osjećala se na svakom koraku. Ona je trebala izgledati osunčano i opušteno a on naočito i ležerno. Šminka je morala biti blaga, ali značajna u bojama zalaska i prirodna. Želja nam je bila da budu bosi od prvog trena, nijedne cipele ne mogu tako dobro izgledati kao bosa noga na pijesku. Njemu smo odabrali bordo odijelo koje tako divno pomiruje kontrast oker žute i roza, miri i stvara divnu sinergiju. 

Tople boje i bose noge

Scenografija je bila zadana kroz čin vjenčanja u pijesku i jasno postavljena od starta. Želja je bila sukobiti mušku i žensku energiju, Jin i Jang, krug i pravac, Veneru i Mars i postići vizualnu i energetsku harmoniju. Njegova strana je pravilna i ravna, njena je okrugla i meka. Ispred scenografije geometrijskih okvira postavljene su ruže i karanfili u pijesak ispred zlatnih ploča. Kakav divan prkosni kontrast suhom pijesku, meke mirisne pastelne ruže i karanfili. 

Zavjeti su rađeni na luksuznom papiru u bojama pijeska i zalaska sunca. Personalizirani zavjeti za nju i njega. Cijela papirna galanterija koketira s bojama seta. 

Njen buket je rađen od putenih nježnih boja ruža, te trava ubranih na lokalitetu snimanja uz tamnije karanfile i izbjeljeni talijanski ruscus. Buket je omotan trakom od orijentalne svile koja se u boji i teksturi divno oslanja na izbor haljine. 

Pustinja kao inspiracija za cijeli setting

Torta je birana u koloritu i atmosferi pustinje, te je dorađena u izboru trava s lokaliteta i mekih rozih ruža. Kako je torta vrlo važan segment u ukupnoj stilizaciji  vjenčanja utoliko je uvijek važan segment svakog stilskog snimanja. Pogađate? Jedan od skrivenih sastojaka okusa torte je bio šipak, a malo kasnije ćemo vam objasniti i zašto. 

Postava stola rađena je i bazirana na izboru oker tkanine koja ima prugastu orijentalnu strukturu i izbor zlatnih elemenata i stakla u bojama seta i zalaska sunca. Stolice su boje starog zlata u kombinaciji sa sjedištem u boji pijeska. 

Izbor cvijeća oslanja se na meki izbor pastelnih ruža, karanfila u tonalitetu mrvicu tamnijim od ruža, ruscusu i trava s lokaliteta snimanja. Izbor boje svijeća je crna kao divan kontrast svemu mekom na stolu. I divno se ističu i prkose bojom u cijelom lokalitetu. 

Tanjuri su metalni i i vrlo zadani dizajnom i oblikom. Na njih je postavljena personalizirana kartica s imenom gosta i suhi šipak kao simbol obilja, ljubavi, zdravlja i plodnosti. Plod šipka spominje se u brojnim kulturama i religijama gdje su mu pripisivali mistična i iscjeliteljska svojstva. Osim što je simbol svega prethodnog navedenog u tekstu, simbol je i ponovnog rađanja, neprekidnog obnavljanja ciklusa život/smrt/život. Šipak se spominje i u starom zavjetu kao drvo koje je cvalo u vrtu Adama i Eve. 

Lokalitet je odisao i vapio za izborom orijentalnih boja i nekonvencionalnom pristupu u izboru svih detalja, bas kao što to i elopement vjenčanja prirodno traže. Nadamo se da ste otputovali na trenutak i svim osjetilima osjetili svu raskoš ovog divnog elopement vjenčanja. 

Photo: @martinaskrobotphotography 
Design, flowers & rental: 
@showroom.designandevents 
Wedding dress: 
@envyroom 
Wedding suit & shirt: 
@peekundcloppenburg_duesseldorf,@zara 
MUA: 
@kate.ramic 
Hair: 
@tialuhairsalon 
Models: 
@klaricana & @kolar_m 
Venu: 
@visit.dravski.peski 
Cake: 
@emazingcreationsbyema 

Učitati još
Zatvori