Oduševit će vas hummus od cikle

Oduševit će vas hummus od cikle

Već dugo namjeravam napraviti hummus od cikle koje sam već nekoliko puta jela u jednom od meni najdražih berlinskih barova Monkey Baru!

Monkey Bar

Monkey Bar

Najpoznatiji hummus je od slanutka, ali možete ga napraviti od više-manje bilo čega, brokule, curryja ili cikle kao mi danas. U nekim receptima ćete vidjeti da se na bazni recept sa slanutkom (recept je ovdje) dodaje novi sastojak, primjerice brokula, a u nekim receptima se izbaci slanutak i njega se zamijeni novim sastojkom.

hummusodcikle1

Ja sam odlučila izbaciti slanutak i ubaciti ciklu koju sam pekla. Ali može biti i kuhana. Količinu navedenih sastojaka možete korigirati po vlastitom ukusu!

hummusodcikle4

Sastojci:
2 manje cikle
2-3 manja režnja češnjaka
1 žlica tahinija
1 žličica kumina
1/2 žličice slatke paprike (ili dimljene paprike)
10 žlica maslinovog ulja (po potrebi više)
1/2 cijeđenog limuna
Himalajska sol
Krupni crni papar
Voda (po potrebi)

hummusodcikle3

Priprema:
Ciklu ogulite i narežite na tanje ploške. Premažite maslinovim uljem i pecite na 200 stupnjeva do 10 minuta. Nemojte da vam zagori, ne mora biti skroz pečena već samo da malo omekša. Ostavite je da se skroz ohladi. Zatim sve sastojke smiksajte u blenderu. Dodajte maslinovog ulja i vode po potrebi. Negdje ćete naići na gušći, negdje na rjeđi hummus, stvar je osobnog ukusa. Ja osobno volim da je malo rjeđi.

hummusodcikle6

Savršen je prilog salatama ili mesu, a mi smo ga jeli uz kuhane mahune, krumpir i jaje.

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! ?

hummusodcikle2

Učitati još
Zatvori