Novi trendovi u svijetu vjenčanja iz kojih će nastati savršene fotke

Novi trendovi u svijetu vjenčanja iz kojih
će nastati savršene fotke

Pojmovi kao što su micro weddings, elopements, boho weddings ili live stream vjenčanja sve se više uvlače u ponude pa tako i u želje i potrebe mladenaca. Kako je 2021. u cijelom svijetu još uvelike pod restrikcijama okupljanja, wedding industrija se odlučno prilagođava nastaloj situaciji rekonstrukcijom već uigranih scenarija. 

Micro Weddings 

U idealnom prijevodu, mikro vjenčanja. Vjenčanja koja okupljaju do dvadeset gostiju. 

Sa smanjenim popisom uzvanika, ova vrsta vjenčanja može se usporediti s obiteljskim okupljanjima ili rođendanima gdje ćete umjesto rođendanske kapice na glavi nositi prsten na ruci. Nije bitno hoćete li brak potvrditi u crkvi ili samo s matičarom, mikro vjenčanja predstavljaju jedan lagan i opušten dan za koji nije potrebna velika organizacija dok god ga provodite u društvu vaših najbližih. 

Prednosti micro vjenčanja su manji troškovi, široka paleta mogućih prostora i činjenica da ne podliježu trenutnim restrikcijama i pravilima okupljanja. Također, mikro vjenčanja predstavljaju idealan scenarij za snimatelje jer omogućuju u svakom trenutku pregled cjelokupne situacije. 

Novi trendovi u svijetu vjenčanja Fotografija: Stills and Motion Factory

Elopements 

Ako sanjate o putovanju i vjenčanju u bespućima Velebita ili na otocima Španjolske, o trenutku koji vas spaja iznenada i daleko od očiju ostalih, onda ste na pravom mjestu. 

Elopements se odnosi na bijeg, na potpisivanje vaše vječne ljubavi na prostoru koji vi odaberete sa svojim partnerom ili partnericom, ponekad bez znanja vaših obitelji. Takva vjenčanja odvijaju se uz prisutnost matičara ili zakonom odabrane osobe koja potvrđuje brak, ali može biti i samo izricanje zavjeta jedno drugome. Za takav pothvat potrebna vam je samo avionska karta, snimatelj ili fotograf, jedna inspirirajuća destinacija i mnogo ljubavi! 

Novi trendovi u svijetu vjenčanja Fotografija: Stills and Motion Factory

Boho Weddings 

Vjenčanja koja odišu duhom 70-ih godina prošlog stoljeća, retro tonovima i paletama toplih boja, prirodnim dekoracijama i materijalima vjenčanica ili odijela. Sve se češće vjenčanja ovog tipa organiziraju na otvorenom, što uvelike povezuje prostor i prirodu sa samom idejom boho stila. Također, vjenčanja koja se odvijaju na otvorenom trenutno doživljavaju procvat jer ne ovise toliko o restrikcijama okupljanja vezanim za Covid-19 situaciju. 

Sinkronizacija prostora, boja i uređenja u organizaciji boho vjenčanja predstavlja idealnu kulisu za odlične fotografije i video. 

Novi trendovi u svijetu vjenčanja Fotografija: Stills and Motion Factory

Live stream vjenčanja 

Prije 10 godina mogućnost live streama bila je samo dalek san za snimatelje koji nisu bili dio neke veće TV kuće. Uz razvoj tehnologije i prilagodbu cijena, live stream postao je moguć i za prijenos vjenčanja, bilo to iz crkve ili nekog drugog prostora na kojem se održava ceremonija. Ovako vaše vjenčanje mogu gledati vaši najbliži na bilo kojem kraju svijeta, gotovo kao da su taj trenutak s vama. Ukoliko tražite način na koji ćete usprkos restrikcijama ostati u kontaktu s onima koji nemaju mogućnost prisustvovati vašem vjenčanju, live stream je dobar izbor! 

Vaši Nomad Diaries • Wedding Films 
Foto: Stills and Motion Factory 

Učitati još
Zatvori