Pet savjeta za opušteni wedding session

Pet savjeta za opušteni wedding session

Niste sigurni kako se ponašati ispred kamere, na koji način provesti nekoliko sati u snimanju, kako se pripremiti ili koje poze zauzeti za vaš wedding session? Okupili smo 5 savjeta iz prve ruke kako bi bezbrižno uživali ispred kamere i dobili najbolje rezultate, vaši Nomad Diaries • Wedding Films.

U sljedećih pet koraka dajemo rješenja za najčešće nedoumice ili strahove prije snimanja. Vjerujemo da ćemo vas ohrabriti za istinsko uživanje u snimanju i potaknuti najbolje rezultate! 

Izbor snimatelja i/ili fotografa 

Jedan od važnijih faktora da biste se osjećali ugodno i opušteno za vrijeme wedding sessiona je karakter i način pristupa snimatelja ili fotografa prema vama. Upoznavanje s vašim snimateljem ili fotografom može vas uvelike opustiti i stvoriti sliku atmosfere kakva bi mogla biti tijekom snimanja. Ako imate opuštenu i otvorenu komunikaciju od samog početka vrlo je vjerojatno da će tako izgledati i samo snimanje. Ohrabrujemo odmak od strogo poslovne komunikacije – kad se radi o ovakvim posebnim prilikama uvijek nas najbolje vodi emocija.  

Izbor lokacije snimanja 

Prilikom izbora lokacije za snimanje wedding sessiona potrebno je voditi računa o vremenskim uvjetima. Svi volimo otvorene prostore, igru svjetlosti, boje… Da bismo snimali vani trebamo imati dobre vremenske uvjete i tempirati snimanje u određenom dijelu dana kad nam priroda pruža najbolju svjetlost. Takve idealne uvjete sigurno imamo u ljetnim mjesecima, no planirate li snimanje u proljeće, jesen ili zimu dobro je pronaći i alternativnu lokaciju pod krovom. 

U današnje vrijeme većina lokacija u gradovima, kao što su javne površine ili određeni objekti, traže najavu, a ponekad i plaćanje dozvole za snimanje pa je svakako dobro voditi računa i o tome da biste izbjegli neugodnosti. 

Slobodno vrijeme

Kao što je potrebno znati gdje snimate potrebno je i odvojiti dovoljno vremena za snimanje. Na dan snimanja morate računati i na vrijeme koje je potrebno za putovanje do željene destinacije i povratak, vrijeme za pripremu kao i vrijeme snimanja.  

Najbolje vrijeme snimanja je predvečer kad priroda pruža blago svjetlo pa sve do trenutka kad sunce padne ispod horizonta. Treba iskoristiti najviše od onoga što nam pružaju prirodni uvjeti i savjetujemo da za ovakve detalje ne radite kompromis.  

Zato snimanje sessiona na dan vjenčanja nije najbolja opcija. 

Također, za najlakše opuštanje potrebno je uzeti povremenu pauzu i odmoriti, možda popiti kavu ili pivo i pošteno se nasmijati. Ovo nemojte zaboraviti, došli ste se zabaviti, a ne „odraditi“ session. 

Plan snimanja

Svaki iskusniji snimatelj ili fotograf, nakon odabira lokacije i planiranja vremena koje imate za snimanje, složit će raspored i ideju za snimanje wedding sessiona. 

Na taj način dobit ćete širu sliku kako će izgledati vaš dan na terenu, a u isto vrijeme snimatelj ili fotograf svojim dobro osmišljenim planom snimanja postići će opušteniji raspored i bolje snimke.  

Ako je plan dobro posložen uvijek se nađe mjesta i za neplanirane kadrove koji se ukažu u trenutku i na licu mjesta, a takvi kadrovi ponekad budu i najljepši. 

Go with the flow 

Nemojte razbijati glavu mislima o tome kako se postaviti ispred kamere, morate li spustiti ili dići glavu, koja vam poza najbolje odgovara i je li frizura postojana.

Opustite se i pustite da vas snimatelj ili fotograf vode. Detalji kao što je koja odbjegla šiška ili malo razmazane maskare neka vas ne muče jer osoba koja se krije iza kamere mora voditi računa o tome da izgledate najbolje što možete.  

Također, svaki snimatelj i fotograf ima svoj stil. Zato će vam pokazati jednostavne trikove kako zauzeti odgovarajuću pozu da se osjećate i izgledate prirodno. Zaboravite na kameru, pustite da vas snimatelj ili fotograf vodi i usredotočite se na voljenu osobu. 

Foto: Mario Jurina Photography 
Tekst: Nomad Diaries • Wedding Films 

Učitati još
Zatvori