Ove azijske restorane u Berlinu vrijedi posjetiti

Što se Berlina tiče ekspert sam za bruncheve i azijske restorane. Gotovo 99% vremena kada jedem vani ili sam na brunchu ili u azijskom restoranu. Gdje pojesti dobar brunch i popiti odličan espresso sam pisala, sada su na redu azijski restorani.

Nikada prije nisam bila netko tko je jeo jako puno različitih okusa niti sam ih voljela. Da vam budem iskrena, đumbir nisam mogla ni primirisati! Od nekoga tko nema šanse da bi pojeo juhu s kokosovim mlijekom, a curry mi je bio jako neugodnog mirisa, postala sam netko tko jede samo u azijskim restoranima.

berlin-ushido2

Ovo je samo mali pogled na nevjerojatno bogatu azijsku kuhinju koju Berlin nudi. Vjerujem da će bilo koji od ovih restorana obogatiti vaše nepce kad se nađete u tom gradu.

Wok Show

Kineski restoran koji je najpoznatiji po svojim dumplingsima. Za one koji ne znaju, dumplings su kineska inačica naših raviola. Ovdje jedem najčešće jer mi je najbliže kući i ako mene pitate ovo su najbolji i najjeftiniji dumplingsi u Berlinu. Kada sam ih tek otkrila, visjela sam u ovom restoranu stalno. Za 7-8 eura, dobijete 20 dumplingsa! Napravljeni su vrlo jednostavno i tradicionalno sa samo 4 punjenja – svinjetina, janjetina, govedina ili vegetarijanski. Iz ovog restorana kineska ambasada naručuje dumplingse, a kada ih Kinezi jedu onda znate da je to to! Ako želite probati jednostavne, tradicionalne kineske raviole, na pravom ste mjestu.

berlin-Wok-Show

Yumcha Heroes

Također kineski restoran, ali malo finiji. I oni su poznati po svojim dumplingsima, ali ih rade modernije, kombiniraju različite okuse. Ovaj je ujedno u jednom od mojih najdražih dijelova Berlina, predivnoj ulici s mnoštvo malih restorana i kafića što je svakako dodatni plus. 4 dumplinga ćete platiti oko 7 eura, doduše puno su veći nego u Wok Showu, ali sigurno će vam trebati dvije porcije. Ono po čemu su još poznati su rebarca s medom! Za prste polizati! Restoran je mali, ali atmosfera je više nego ugodna, imaju otvorenu kuhinju i po mogućnosti rezervirajte stol.

berlin-Yummcha2

Transit

E ovdje vodim sve svoje goste. Čak i ako ne volite azijsku kuhinju, ovdje ćete nešto voljeti! Fuzija tajlandske i indonezijske kuhinje servirana u obliku tapasa. Svaka zdjelica dođe 3 eura, računajte da vam treba otprilike 5 zdjelica po glavi. Ako je društvo od četvero, na primjer, možete naručiti gotovo sve s menija. E to je onda prava azijska gozba! Nalazi se u samoj blizini Yummcha Heroesa, na veoma cool lokaciji, stoga je i ovdje potrebna rezervacija, ako želite biti sigurni da ćete imati stol. Nemojte se iznenaditi ako vam kažu da imate 1 sat i 30 minuta za večeru. 🙂 Uvijek mlada ekipa, uvijek puni, ugodna večer vam je zagarantirana.

berlin-transit1

Umami

Ovo je trenutno moje najdraže mjesto! U samom srcu Prenzlauer Berga, na predivnoj lokaciji, skrivaju se sve čari vijetnamske kuhinje. Obvezno probajte vijetnamsku kavu! Imaju odličan curry i Bun Bao (burger). Glavna kuharica je stara gospođa, možda ćete je i vidjeti ako sjednete unutra, koja nadgleda da sve prolazi u tradicionalnom vijetnamskom duhu. Cijene su vrlo pristupačne, rezervacija nije potrebna.

berlin-umami1

berlin-Umami2

Ushido

Japanska kuhinja u svom punom sjaju. Točnije japanski grill. Ako ste mislili da ste do sada probali dobar komad mesa, čekajte da probate kako to rade Japanci. Najfiniji komadi govedine iz Japana i Amerike, veličine zalogaja, koje sami morate grillati na specijalno izrađenom roštilju koji je priča sama za sebe, uz poznate priloge od povrća i neizostavnu rižu, na trenutak će vas teleportirati u Tokyo! Rezervacija obavezna i to nekoliko dana prije. Restoran je definitivno skuplji, između 40 i 50 eura po glavi, ali ako za nešto želite izdvojiti novac dok ste u Berlinu, neka bude za ovo japansko iskustvo!

berlin-ushido1

0