Najbolje grickalice uz večernji film

Zdrave grickalice

Kako smo se svi već lagano zavukli u naše domove ispod dekice, gledamo filmove, čekamo blagdane i uvijek nam nedostaje da nešto grickamo, evo super ideje!

Sigurno već znate da nisam ljubiteljica kupovnih, prerađenih grickalica. Nikakvih!

Zdrave grickalice

Nije da ih nikada nisam jela, jesam, itekako, ali danas osjećam da se više nego ikada talože na mjestima na kojima nipošto nisu dobrodošle, moj ten ih ne podnosi i jednostavno kada znate što jedete, lakše se odlučite da neke namirnice jednostavno nećete više jesti.

Zdrave grickalice

No volim onaj osjećaj kada se ušuškam vikendom u dekicu i ispred sebe imam punu zdjelu nečega, bilo čega. Predlažem da probate čips od kelja ili kvinoje ako do sada niste. Ako smo se odrekli nekih namirnica, dobrog osjećaja ne moramo – zato evo još jednog recepta čime napuniti zdjelu.

Zdrave grickalice

Orašide volim i što je super jako su zasitni – ako ih začinite vama omiljenim začinima dobit će sasvim novu dimenziju i poslužiti kao zdrava grickalica. Evo kako!

Zdrave grickalice

Sastojci:
150 g orašida (bademi, orasi, brazilski orah, indijski oraščić…)
2 žlice bučinih sjemenki

Začini:
1 žličica himalajske soli
1 žličica cayenne papra
1 žličica muškatog oraščića
1 žličica timijana
1 žličica crnog krupnog papra
1 žlica crnog sezama (po želji)
1/2 žličice kurkume
1 žlica javorovog sirupa

Zdrave grickalice

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sve začine pomiješajte te ih udrobite u mužaru. Zajedno s javorovim sirupom pomiješajte orašide i začine. Pecite ih do 10 minuta, pripazite jer vam mogu jako lako zagoriti. Ja sam prvu turu bacila. Pocrnili su u roku od 1 sekunde, odjednom!

Zdrave grickalice

Možete koristiti vama drage začine ili one koje imate kod kuće. Indijski oraščić mi ima posebno lijep okus. Pustite ih da se skroz ohlade i vaša puna zdjela (odnosno zdjelica u ovom slučaju) zdravih grickalica je spremna.

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! 🙂

0