Kako izgleda makeover prve dječje sobe u sobu za školarca

Kako izgleda makeover prve dječje
sobe u sobu za školarca

Toma na jesen kreće u prvi razred, a još važnije, dobiti će brata. Zato je trebalo organizirati prostor u stanu.

Jedan za školarca, a drugi za bebu.

Soba za školarca

Ove radove sam vam najavila prije manje od godine dana, a danas ću vam pokazati što smo do sada napravili u dječjoj sobi. Vjerujem da ste mnogi već uočili promjene u zadnjoj kolumni, ali evo sada i detaljniji pregled dječje sobe.

Prvo što smo napravili u Tominoj sobi je: maknuli stari krevet i kupili novi.

Razmišljala sam o promjeni boje zida, ali u sam ton boje bila sam sigurna tek kada je krevet bio namontiran. Boja drveta na krevetu odlično paše uz pješčane boje. I tako sam malo mozgala koja bi to boja bila i odjurila do dućana. Nije lako trudnici, ništa ne smiješ dignuti, ali sam nekako uspjela s kolicima iz dućana dovući kantu do auta. Tako da doma mogu muža iznenaditi s novom bojom kada dođe s posla.

Sobu smo bojali sami…

Kada je u pitanju bojanje samo jednog zida ili neke manje površine, to radimo sami. I uistinu nisu potrebni majstori. Najteži dio posla je oblijepiti sve pik trakom, pomaknuti i zaštiti namještaj. Pokrpati rupe i prebojati zid je čas posla.

Tomi uvijek damo da sudjeluje, šprica na sve strane i napravi dosta nereda, ali nije bitno, važan je proces učenja i zabave. Nemojte im prigovarati da rade krivo, nego pokažite kako se to treba ispravno napraviti.

Ja sam sjedila na krevetu na kat i gledala dečke kako bojaju. Jako smo zadovoljni s bojom. Teško je opisati nijansu, neki topli pijesak. Nije niti žuta niti roza. I divno ističe ljepotu drveta na namještaju.

Funkcionalni krevet

Konačno smo riješili taj dio sobe. Prostor ispod kreveta trenutno služi za igru po pohranu igračaka, a jednog dana se vrlo jednostavno može pretvoriti u prostor za spavanje. Kada braco naraste.

Zadovoljni smo i Toma je jako sretan s novim krevetom i bojom. Klinci su oduševljeni kada dođu na igranje. Kupili smo i dodatak koji krevet pretvori u kućicu na kat. Djeci je u toj dobi još uvijek najbitnija igra, bez obzira što kreću u školu.

Na stropu možete vidjeti novu rasvjetu. LED rasvjetno tijelo baca dovoljno jako svjetlo za igranje sa sitnim LEGO kockama, čitanje i ostale aktivnosti kako bi dijete moglo dobro vidjeti i ne kvariti vid.

Mjesto za radni kutak

Pokazati ću vam i drugi dio sobe. Trebalo nam je neko vrijeme da ga osmislimo i raskrčimo. Moj savjet je da baš nikada ne čuvate stvari koje vam ne trebaju. Tako je i s namještajem. Prodali smo stari krevet, 3 komode i policu za autiće. Namještaj je bio u odličnom stanju, ali ga nema smisla skladištiti u garaži godinama i pustiti da propada. Neka ga koristi netko kome treba, a mi smo prodajom skupili novac koji pokiva dio novog namještaja. Win win.

U tom dijelu sobe napraviti ćemo radni kutak za prvašića i složiti dvije nove komode isto u boji drveta. Slike koje sada gledate su stanje prije nego li smo dosta toga maknuli iz sobe, malo je kaos ali je svejedno jako lijepo.

Tamno plava boja se divno uklopila s novim zidom pored kreveta. Moramo smisliti još što ćemo sa zidom gdje dolazi radni stol. Već imam neku ideju, ali moram je još malo razraditi. Kada se pripremate za preuređenje, bilo ono veće ili manje, svakako napravite neki moodboard. Meni za to najbolje posluži Pinterest. Ovo je moj profil: https://www.pinterest.com/lidijatomas/

Što sve trudnica može napraviti prije poroda? Vidjet ćemo.

A uskoro se veselim pokazati i predivan nursery kutak. ­­

Pratite me na InstagramuFacebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Učitati još
Zatvori