Kolači, stol, detalji – tri trenda koja vladaju u svijetu vjenčanja

Kolači, stol, detalji – tri trenda
koja vladaju u svijetu vjenčanja

Sezona vjenčanja već se “debelo” zahuktala. Svi kojima se veliki važni datum sada već približio sigurno znaju kako će se svaki detalj rasporediti, no sigurni smo da ima i onih koji i dalje ne znaju što žele.

Kako svoju viziju prenijeti u stvarnost upitali smo Studio Eventastic, Dražanu i Ivu, koje su nakon pomnog istraživanja i uz pomoć Mije iz slastičarnice Meet Mia, pripremile tri aktualna trenda u svijetu vjenčanja za vašu inspiraciju.

U nastavku doznajte kako izgledaju – s ovakvim uređenjem sigurno nećete pogriješiti.

Dražana Paladin Pavelić, Mia Salman i Iva Duduković

Tri trenda za sezonu 2018.

Kreativci uvijek traže način da se dobro zabavljaju i nešto stvaraju. Tako smo se jednog ljetnog dana mi cure iz Eventastica našle kod drage slatke kolegice Mije u njenoj slastičarnici (Meet Mia – pa ako je niste još upoznali bilo bi vrijeme) da vam pokažemo što bi odabrale ovog ljeta. Detalje smo pronašli u novim modernim stilovima, a Mia je nekim svojim već legendarnim kolačima dala novo ruho.

Trendovi vjenčanih dekoracija ovog ljeta su raznoliki, ali ipak smo uspjeli odabrati tri koja nas najviše inspiriraju i koji donose promjene. Odabiri stolnjaka su sve slobodniji, miješaju se stilovi i teksture, sve više materijala je u upotrebi, cvijeće nije nužna dekoracija… Polako, ali sigurno, stvari se mijenjaju.

Budite drugačiji, prilagodite svaki trend sebi i svojim željama, inspirirajte se, ali ostanite originalni. Pokušajte ne robovati zadanim normama i definiranim stilovima – ako želite napunite vaze samo zelenilom ili neka vam držači kartica budu kriške limuna oblikovane poput malih brodova. Budite originalni i svoji, i vaši gosti sigurno će to prepoznati.

Naša draga Mia, predlaže koje deserte poslužiti kako bi dojam bio potpun, a nepca razigrana. Ideje s naših stolova “odnesite” do svojih vjenčanih stolova ili stolova bilo koje vaše zabave.

Stol 1 – Mediteran

Odaberite za stolnjak gazu ili lan, od kojih možete napraviti prozračne, ali efektne salvete. Mi smo našu ukrasili malim gipsanim sidrom koji je dao malo nautičkog štiha.

Ispletite girlandu od maslina, lišća limuna i lovora koju ćete dodatno ukrasiti limunima, što cijelim, što polovicama. Ako želite slobodno dodajte i cvijeće, mirisni jasmin bio bi idealan odabir. Za večernju varijantu, svakako bi nekoliko svijeća upotpunilo stol.

Za tanjure odaberite nešto prozračno, ali s karakterom. Morski motivi ili motivi stare Sicilije su dobrodošli. Mi smo se odlučili za malo moderniju, ali opet “mornarsku varijantu”. Kristalne čaše su idealne uz svjetlost svijeća gdje tragovi svjetlosti oboje cijeli stol.

Desert je bio poznati Mijin kolač od limuna, ako ga niste probali… znate gdje ga pronaći.

Zahvalnica je mala bočica aromatiziranog maslinovog ulja, ali moglo bi to biti i neko dobro vino, soli za kupanje ili liker od limuna limoncello.

Stol 2 – Moderno

Moderno ima novo ruho. Boje prirode, u kombinaciji s prozirnim materijalima kao što su staklo, pleksiglas i paus papir.

Ako imate lijepe drvene stolove, nemojte ih pokrivati, upotpunite ih mahovinom svježom ili suhom, dodajte vazice raznih veličina i oblika (bitno da su od prozirnog stakla/plastike) i umetnite cvijeće koje volite. Mi smo se odlučile za malo egzotičniju priču, pa smo stavile cvijet ljubičaste i zelene kale.

Kartica imena neka vam bude kamen (oblutak) na kojem ćete permanentnim flomasterima ili akrilnim bojama ispisati ime gosta. To može biti i slatka uspomena koju će gosti ponijeti doma.

Zahvalnica je ovog puta bila mali sukulent posađen u prozirnu posudicu i ukrašen dodatno malim kamenčićima. Tanjuri obavezno moraju biti prozirni, a kako ne bi bili “nevidljivi” ispod njih umetnite menu ili program dana.

Odaberite moderne i jednostavne salvete, u boji detalja na stolu i prilagodite pribor da sve stopi i bude nevidljivo.

Mijin kolač od naranče dao je dodatnu čaroliju i savršeno se uklopio u modernu priču obojanu zemljanim tonovima.

Stol 3 – Nijanse bijele

Stol lišen svih suvišnih detalja. Umjesto cvijeća dolaze baloni, sve boje su bijele, srebrne i kao detaljima poigrajte se bojama zlata ili bakra (mi smo se poigrale zlatnim listićima). No to ne znači da je dosadno i monotono.

Odaberite stolnjak neobične teksture, raskošne tanjure i pribor. Pojednostavnite tiskani dio kao što su menu, kartica imena i slično. Font neka bude moderan, ali opet klasičan, papir može imati teksturu ili ga režite s rezalicama koje imaju neobičan završni rez. Mi smo željele da naše kartice imaju “opšiv”.

Kao zahvalnicu odabrali smo mali pješčani sat (s bijelim pijeskom), pod motivom “Vrijeme je za ljubav”.

Mia je poslužila svoje poznate eklere u bijeloj boji koje smo dodatno ukrasili zlatom.

Foto: Sanja Jagatić

Styling: Studio Eventastic

Kolači i prostor: Meet Mia

Učitati još
Zatvori