Kako urediti kutak za bebu kad nemate baš previše mjesta u stanu

Kako urediti kutak za bebu kad nemate
baš previše mjesta u stanu

Naša spavaća soba ima deset kvadrata. Unutra je veliki ormar, dužinom cijele jedne strane te bračni krevet. Vjerujem da većina vas ima baš takvu sobu. To je neki prosjek.

Kada u tu sobu treba smjestiti bebu i hrpu stvari koje ste nabavili za bebu, kako to napraviti pametno, a da ne nastane gužva?

Uistinu nije lako pametno organizirati prostor u stanu, pogotovo kada ste ograničeni. Često mi pišete s problemima koji vas muče i najčešće je to nedostatak prostora. Ali ja ću vam pokazati kako smo mi od tako uskog dijela sobe napravili najljepši kutak za bebolinca.

Svi koji prate moj blog, znaju da je tu nekada bio moj radni kutak. Uživala sam u svom miru kada bi navečer Toma zaspao, a muž ostao ispred TV-a. E sada sam taj kutak dala bebi Mateju. Sklopili smo radni stol koji je zapravo sklopivi blagovaonski stol iz robne kuće IKEA te stavili okrugli krevetić za bebu. Ostalo je dovoljno mjesta što znači da ću uskoro bez problema moći proširiti taj krevetić. Matej sada ima četiri mjeseca i zauzeo je svaki kutak kinbe 🙂

Kada je Matej došao iz bolnice, mene su jako boljela leđa. Muža su počela koji tjedan kasnije. Od nosanja. Ili kao mi to doma zovemo: od kičma transa. E tada smo shvatili da bi nam taj preklopni stol zapravo mogao poslužiti kao prematalica. Krevetić je na kotačićima i lako se odgura u stranu.

Slike koje gledate nastale su tjedan dana prije poroda kada nas još nisu toliko boljela leđa, pa je radni stol sklopljen uza zid i pored njega je kinba. Uskoro ću vam pokazati i varijantu kada se stol otklopi i postane prematalica.

Uistinu je jako fora kada možete jednostavno pomicati komade namještaja i koristiti ih na više načina. Posebno su korisni komadi koji rastu s vašim djetetom, jer djeca brzo rastu. Zato kada birate namještaj, posebno za male prostore, razmislite da li je taj komad namješta nešto što ćete moći dugo koristiti.

Na zidu je vješalica koju smo muž i ja koristili za našu odjeću, a sada na nju možemo vješati robicu za Mateja i igračke. Ponekad ja sebi objesim i koji primjerak novina. Vješalica je DIY i dobivam puno upita o njoj. Mislim da je red da vam uskoro napravim i post o tome.

Posteljina, jastuci, baldahin, predivan dječji mobil, štapić zvijezda, play mat koji viri iz papirnate Tellkiddo vreće je rad domaćeg brenda Beebee design koji je nažalost privremeno zatvorio dućan. Jako me veseli dan kada će se vrijedne ruke opet baciti na šivanje. Krevetić koji raste s vašom bebom je od australskog brend Babyhood i zove se Kaylula, a gnijezdo je Sleepyhead. Taj brend je imao suradnju s čarobnim Mrs Mighetto.

Ja sam vam sada dala nekoliko ideja. Ali svaki puta prije nego li krenete u preuređenje i planiranje, pogledajte što se nudi online. Posebno na Pinterestu. To je jedna od mojih najdražih aplikacija. Sigurna sam da se svaki kutak u sobi može organizirati za sve vaše želje.

Tjedan dana prije nego li sam otišla u bolnicu, u goste mi je došla Marija Laća. Da vidi kako raste trbuh. Već sam bila tako spora, nije bilo smisla izlaziti van po visokim temperaturama pa sklopili smo moj radni stol uza zid i namontirali kinderbet. Tada su nastale ove fotke.

Pratite me na Instagramu, Facebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori