Kako pregraditi veliki dnevni boravak da bi se dobila još jedna soba?

Kako pregraditi veliki dnevni boravak da
bi se dobila još jedna soba?

Urediti stan ili kuću baš po svojem guštu nekad nije lako – pogotovo kad ulazite u već postojeći prostor koji ima svoje zadane dimenzije i zadanu namjenu koji ne odgovaraju vašim životnim navikama. Sam ulaziti u redizajn prostora i pregrađivati bez stručnog znanja nije preporučljivo zbog narušavanja statike prostora, no zato je pametan korak pronaći dizajnera interijera kao što je Journal Design blogerica Melita Kenđel.

Pitali smo vas da nam pošaljete svoje nedoumice te odabrali najzanimljivije pitanje ovog mjeseca – o prenamjeni prevelikog dnevnog boravka.

Pitanje čitateljice Anne-Marie:

Kako veliki dnevni boravak od 40 m2 pretvoriti u funkcionalni dnevni i spavaći dio, zadržati postojeće elemente i dodati walk-in ormar?

Postojeće stanje i prijedlog novog tlocrta

Melita odgovara:

Čitateljica nam se javila sa problemom pregrađivanja dnevnog boravka od 40 m2. Od navedenog prostora bilo je potrebno je dobiti manji dnevni boravak i spavaću sobu s walk-in ormarom. Želja je bila da u boravku ostane klavir i još koji komad namještaja ukoliko je moguće. Boravak manjih dimenzija zahtijeva preraspodjelu elemenata kako je prikazano na tlocrtu novog stanja. Boje i dezene smo prilagodili postojećoj kutnoj garnituri koja je u kombinaciji bijele i sive. Kako bismo izbjegli sterilan dojam, od boja smo dodali toplu smeđu i detalje u zlatnim tonovima.

Inspiracija za dnevni boravak

Pregrađivanjem smo dobili spavaću sobu u koju smo smjestili bračni krevet s dva noćna ormarića i walk-in ormar. Savjetujem kliznu stijenu u staklu koja će dijeliti sobu od ormara. Dojam udobnosti i raskoši postigli smo uz pomoć velikog tapeciranog uzglavlja i raskošne tapete na zidu iza njega.

Inspiracija za spavaću sobu

A KAKO MELITA MOŽE POMOĆI VAMA?

Putem Instagram Storyja jednom mjesečno zaprimat ćemo vaša pitanja vezana uz dizajn interijera i konkretne nedoumice koje vas muče oko uređenja vlastitog prostora te svaki mjesec odabrati jednu osobu i jedan projekt kojem će se Melita posvetiti i pomoću vizualizacija ponuditi personalizirani odgovor. Također, uz Melitinu pomoć pozabavit ćemo se aktualnim trendovima u uređenju interijera kako bi vas dodatno inspirirali za uređenje doma.

Pratite Journal.hr Instagram profil jer uskoro krećemo sa zaprimanjem nove runde vaših pitanja!

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera i Instagramu @artbiro.

Vizualizacija: Melita Kenđel

Učitati još
Zatvori