Kako dnevni boravak učiniti što funkcionalnijim za četveročlanu obitelj?

Kako dnevni boravak učiniti što
funkcionalnijim za četveročlanu obitelj?

Koliko god mislimo da znamo o uređivanju vlastitih prostora vođeni našim idejama i ukusom, često se dogodi da “zapnemo” i ne vidimo rješenje za određeni problem. Pa slažemo najbolje što znamo i vrijeme prolazi, a mi nismo zadovoljni uređenim jer stvari nisu sjele na svoje mjesto. Tu bi u priču trebao ući dizajner interijera – poput naše dizajn blogerice Melite Kenđel koja je već pomogla kreirati smisleni kutak u stanu za jednu Journal čitateljicu.

Pitanje čitateljice Sanje:

Kako u jednom prostoru, točnije dnevnom boravku, funkcionalno osmisliti jedinice za pohranu, TV stolić i mjesto za pohranu dječjih igračaka?

Melita odgovara:

Dobili smo upit od gospođe koja je htjela na jednom zidu dnevnog boravka dobiti prostor koji bi imao tri funkcije: mala radna jedinica, klupa za TV, te prostor za odlaganje dječjih igračaka s malim dječjim stolićem i stolicom, a želja je bila sve to nekako objediniti u jednu cjelinu.

S obzirom da je zid širine 508 cm, manjak prostora nije bio problem, no izazov je bio kreirati komad namještaja koji bi imao tri namjene.  

Vodeći se uputama vlasnice stana, osmislili smo regal/jedinicu koji bi se protezao preko cijelog zida. S lijeve strane nalazi se mali radni kutak za rad na prijenosnom računalu. U produžetku, u donjem dijelu, nalazi se prostor za pohranu savratašcima koja mogu klizati u obje strane. Iznad je mjesto za TV koji može samostalno stajati ili biti pričvršćen na zid. S desne strane je prostor za pohranu dječjih igračaka, slikovnica i kompleta dječjeg namještaja koji se tu može pospremiti kada nije u upotrebi.

U gornjem dijelu cijelom dužinom zida nalaze se ormarići u koje može stati dosta stvari i sitnica. U donju plohu ormarića savjetujem ugraditi rasvjetu koja će osvjetljavati donji dio jedinice.

Boje su neutralne, topla bež/siva u kombinaciji sa svijetlim drvom, pa budući da vlasnica uživa u vedrom koloritu, zid na koji je naslonjena jedinica može biti obojan u pastelnoj nijansi plave ili maslinaste boje.  

A kako Melita može pomoći vama?

Putem Instagram Storyja jednom mjesečno zaprimat ćemo vaša pitanja vezana uz dizajn interijera i konkretne nedoumice koje vas muče oko uređenja vlastitog prostora te svaki mjesec odabrati jednu osobu i jedan projekt kojem će se Melita posvetiti i pomoću vizualizacija ponuditi personalizirani odgovor. Također, uz Melitinu pomoć pozabavit ćemo se aktualnim trendovima u uređenju interijera kako bi vas dodatno inspirirali za uređenje doma.

Pratite Journal.hr Instagram profil jer uskoro krećemo sa zaprimanjem vaših pitanja!

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera.

Vizualizacija: Melita Kenđel

Učitati još
Zatvori